Udland

Kvinder risikerer dødsstraf for drab på Kim Jong-uns bror

En indonesisk og en vietnamesisk kvinde er blevet sigtet for drabet på halvbroren til Nordkoreas leder.

Anklagemyndigheden i Malaysia har sigtet en indonesisk og en vietnamesisk kvinde for at have dræbt Kim Jong-nam, der er halvbror til Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Det oplyser anklagemyndigheden onsdag, hvor sigtelsen er blevet læst op, ifølge flere internationale medier.

Hvis de to kvinder på henholdsvis 25 og 28 år bliver fundet skyldige, risikerer de dødsstraf. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dræbt af berygtet nervegas

Kim Jong-nam blev dræbt i den internationale lufthavn i Kuala Lumpur 13. februar med en stærk nervegas. En obduktion har vist, at han døde i løbet af 15-20 minutter, efter at nervegassen VX var blevet smurt på hans ansigt.

Nervegassen betegnes af FN som et masseødelæggelsesvåben og er forbudt i hele verden. En dråbe er nok til at dræbe et menneske.

Begge kvinder var fattede under onsdagens korte retsmøde. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Retssagen mod dem forventes først at begynde om flere måneder.

Troede det var et realityshow

Kim Jong-nam var på vej til Macau i Kina fra Kuala Lumpur, men i lufthavnen blev han - at dømme ud fra optagelser fra overvågningskameraer - forgiftet af to kvinder.

Den indonesiske kvinde har fortalt, at hun fik 630 kroner for at forgifte den nordkoreanske leders halvbror.

Hun troede angiveligt, at hun deltog i et realityprogram. Det oplyste Indonesiens viceambassadør i Malaysia i sidste uge.

Den vietnamesiske kvinde er kommet med samme forklaring.

Det er ikke kun de to kvinder, der er mistænkt i sagen. Flere andre menes at være indblandet, og der spekuleres i, om drabet skete på ordre fra det nordkoreanske regime.

De to kvinder blev filmet af overvågningskameraer i lufthavnen 13. februar, da de tørrer noget af i ansigtet på Kim Jong-nam.