FAKTA: Det sagde Donald Trump om ny indvandringsreform

Den amerikanske præsident vil gøre det nemmere for personer, der kan forsørge sig selv, at komme ind i USA.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har ved en tale natten til onsdag dansk tid varslet en stor indvandringsreform i USA.

Her kan du se, hvad Trump sagde om indvandring ved sin tale til Kongressen.

- Jeg tror på, at ægte og positiv indvandring er mulig, så længe vi fokuserer på de følgende mål: at styrke job og lønninger for amerikanere, styrke vores nations sikkerhed og genoprette respekten for vores love.

- Det nuværende system tillader lavtuddannet og ufaglært indvandring, og det kan ikke beskytte vores arbejdere.

- Vi skal droppe at tage imod mindre faglærte og ufaglærte indvandrere. I stedet skal vi lave et system, hvor man kan få adgang via ens meritter. Det vil spare USA en masse penge og hjælpe arbejderfamilier ind i middelklassen. De vil være meget glade, uden tvivl.

- Det er et bærende princip, at indvandrere, der vil ind i et land, skal kunne forsørge sig selv. Alligevel gør vi i USA intet for at håndhæve den regel, og det belaster vores offentlige ressourcer, som vores fattigste borgere har brug for.

Kilder: Reuters, AFP, Det Hvide Hus