Udland

Sydkorea: Kim Jong-un bestilte mordet på sin halvbror

Nordkorea var involveret i drabet på Kim Jong-uns halvbror, mener Sydkorea.

To ministerier i Nordkorea var involveret i mordet på Kim Jong-uns halvbror, Kim Jong-Nam, der blev dræbt med giftnåle i lufthavnen i Kuala Lumpur 13. februar.

Sådan lyder påstanden fra Sydkorea, skriver CNN

Ifølge den sydkoreanske efterretningstjeneste havde ministeriet for national sikkerhed og Udenrigsministeriet i Nordkorea efter ordre fra den nordkoreanske leder rekrutteret de to kvinder, som er mistænkt for mordet på Kim Jong-Nam.

Nordkorea afviser anklager

- Mordet på Kim Jong-Nam var en systematisk terrorhandling bestilit af Kim Jong-un, siger den sydkoreanske lovgiver Kim Byung-kee i en tv-tale ifølge CNN. 

- Operationen blev udført af to snigmordere og en støttegruppe, lyder påstanden videre.

På et pressemøde uddyber han, at de to grupper af snigmordere havde arbejdet seperat, inden de mødtes i lufthavnen i Malaysia kort før mordet. Begge grupper er ifølge den sydkoreanske lovgiver ansatte fra de to nordkoreanske ministerier.

Allerede få dage efter mordet udtalte en talsmand fra regeringen i Seoul, at Sydkorea er overbevist om, at det kommunistiske regime i Nordkorea stod bag drabet på halvbroren.

Nordkorea har dog konsekvent nægtet enhver form for involvering i drabet på Kim Jong-Nam og beskylder sydkoreanske medier for at komme med "falske anklager".