Oscar

Revisionsfirmas omdømme hænger i tynd tråd efter Oscar-misere

PwC bør redegøre for forløb, der førte til Oscar-bommert, mener to brandingeksperter.

Det kan godt være at Hollywoods stjerner er vågnet op med tømmermænd efter nattens Oscar-fest, men det ville nok alligevel være at foretrække frem for den hovedpine, som cheferne hos revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers, PwC, har.

To repræsentanter fra virksomheden har nemlig højst sandsynlig været skyld i det, de fleste har udråbt til at være historiens største Oscar-brøler: De fik forbyttet konvolutterne, så Warren Beatty og Faye Dunaway, der præsenterede prisen for Bedste Film, overrakte prisen til de forkerte.

Ifølge Nigel Currie, en brandingspecialist fra London, er bommerten 'så slem, som man overhovedet kan forestille sig'.

- De havde en rimelig simpel opgave, som de lavede godt og grundig kludder i, siger han til nyhedsbureauet AP.

Han mener, at selskabet kommer til at have flere seriøse krisesamtaler i den kommende tid.

Ridser i lakken

Også danske Mads Rørstrøm vurderer, at PwC har fået 'et par ridser i lakken' efter nattens Oscar-uddeling.

Han er kreativ strateg og partner i virksomheden Think Big, og han beskæftiger sig dagligt med branding af virksomheder.

- Det mindste, man kan forlange af et revisionsselskab, er, at det har styr på tallene og papirerne, og at der ikke kommer sådan et rod, som vi så (mandag nat, red.), siger han til TV 2.

Når det så er sagt, mener Mads Rørstrøm, at PwC havde en god krisehåndtering. Virksomheden var hurtigt ude og beklage, så han vurderer ikke, at det vil få konsekvenser på den lange bane.

- Der er formentlig tale om en gemen menneskelig fejl, der er sket for første gang i mere end firs år, så det straffes ikke efterfølgende, siger Mads Rørstrøm.

Han understreger:

- Men for at pleje brandet vil det ikke være helt dårligt, hvis der bliver redegjort for, hvordan det kunne ske.

Og den opfattelse deles af britiske Nigel Currie.

- PwC kommer uden tvivl til at være i pressens søgelys i den næste uges tid - muligvis længere - imens sagen oprulles, siger han til AP.