Udland

Pladsmangel på fly: Passagerer måtte stå op

Pakistan International Airline (Arkivfoto). BOB STRONG / Scanpix Denmark

Syv passagerer måtte stå op under en flyvetur med det pakistanske flyselskab PIA i slutningen af januar.

Det pakistanske flyselskab Pakistan International Airline (PIA) skal undersøge, hvordan op mod syv passagerer på grund af pladsmangel endte med at stå op under et af selskabets ture fra Karachi i Pakistan til Medina i Saudi-Arabien i slutningen af januar.

Det skriver den pakistanske avis Dawn.

Undersøgelsen sker, efter piloterne, kabinepersonalet og de ansatte i lufthavnen i Karachi skiftevis har givet hinanden skylden for episoden.

Håndskrevne boardingkort

Selv om flyets 409 pladser allerede var fyldte, var de ekstra passagerer efter sigende kommet med på flyet med håndskrevne boardingkort.

De fremgik heller ikke på den elektroniske passagerliste, som piloten fik udleveret, før flyet skulle afsted.

Da der ikke var sæder til de syv ekstra passagerer, måtte de stå op i flyets gange på den over tre timer lange flyvetur.

Det kunne potentielt have været meget farligt.

Der er ikke ekstra iltmasker til passagerer, der står op, og det kunne også have skabt yderligere kaos, hvis flyet pludselig skulle evakueres.

Kunne ikke vende om

Flyets kaptajn, Anwar Adil, har senere forklaret, at han først fandt ud af, at de ekstra passagerer var om bord, efter flyet var lettet.

Han kunne derfor ikke vende om, fordi flyet så havde været nødsaget til at lukke en masse brændstof ud af tanken for at kunne lande sikkert.

- Vi var allerede fløjet afsted, og kabinelederen havde ikke fortalt mig om de syv ekstra passagerer, før flydørene var blevet lukket, siger Anwar Adil til den pakistanske avis Dawn.

Talsmand afviser, at det er sket

Søndag afviste en talsmand fra flyselskabet, at hændelsen nogensinde havde fundet sted.

- Historien om, at nogle passagerer skulle have stået op under en flytur er overdrevet.

- Det kan ikke lade sig gøre, at nogen har rejst på den måde i et fly, uanset hvor lang tid turen har taget.

Det siger PIA's talsmand, Danyal Gilani, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Alligevel tilføjer han, at flyselskabet har sat en grundig undersøgelse i gang, og at alle involverede vil blive afhørt.

Det er ikke første gang, at PIA er i problemer.

En af selskabets piloter blev i 2013 anholdt, efter han havde sat sig ind i cockpittet på et fly med 150 passagerer om bord med en alkoholpromille, der var tre gange over det tilladte.

Han blev heldigvis taget ud af flyet, før det lettede.