Udland

Politichef om mistænkt snigmorder: Derfor holder hun armene ud til siden

Politiet i Malaysia forklarer, hvorfor mistænkt snigmorder holder armene ud til siden. Nordkorea kræver hende løsladt, men nægter at have del i sagen.

De to kvinder, som er blevet anholdt for snigmordet på den udstødte halvbror til Nordkoreas diktator, vidste tilsyneladende godt, at de var i færd med at slå en mand ihjel.

Det oplyser Malaysias politichef Khalid Abu Bakar til pressen.

Hvordan er det muligt, at de to mistænkte stadig er i live?

Nordkoreas ambassade i Malaysia

Offeret - Kim Jong-nam - blev angrebet af to kvinder i lufthavnen i Kuala Lumpur.

Han fik smurt gift i ansigtet og omkom på vej til hospitalet.

Ifølge politiet i Malaysia foregik attentatet med giftstof, som var smurt direkte på snigmordernes hænder. Politiet har endnu ikke afsløret, hvilken gift der blev anvendt.

De to kvinder, som er mistænkt for snigmordet, er blevet anholdt. De har forklaret, at de troede de deltog i et tv-show og ikke anede, at de var i færd med et mord.

Gift på hænderne

Ifølge Khalid Abu Bakar tror politiet ikke på kvindernes forklaring. Politiets oplysninger understøtter, at de to kvinder blev trænet i at forgifte Kim Jong-nam. Fire nordkoreanske agenter stod angiveligt for træningen.

- De to kvinder blev trænet i at tørre den nu afdøde i ansigtet. De fire mistænkte gav dem giften og sørgede for, at giften kom på kvindernes hænder. De skulle så tørre den nu afdøde i ansigtet, oplyser Khalid Abu Bakar ved et pressemøde.

Angrebet på Kim Jong-nam og sekunderne efter set i slowmotion.

Og kvindernes forklaring om, at de var intetanende ofre i et nordkoreansk spind af løgne afvises af politichefen.

- Selvfølgelig vidste de det. I har set videoen, hun holdt sine hænder væk fra kroppen og gik mod toilettet, siger Khalid Abu Bakar.

- Vi har en meget stærk formodning om, at det hele var planlagt, og at kvinderne blev trænet til at gøre det.

Ifølge Khalid Abu Bakar har overvågningevideoer fra forskellige steder i Kuala Lumpur afsløret nye detaljer i sagen.

Blandt andet ses de fire nordkoreanske mænd demonstrere, hvordan de to kvinder skal smøre giften på, og hvordan de skal neutralisere den igen.

Trænede i indkøbscentre

Der findes ifølge politiet også videooptagelser, hvor de to kvinder træner i at begå snigmordet.

Det foregik i de to store shoppingcentre Pavillion og KLCC, hvor der ifølge politiet findes videofilm af kvinderne, der øver sig i at begå snigmordet.

Nordkorea nægter at have noget med snigmordet at gøre. 

Men selv om de to anholdte kvinder kommer fra henholdsvis Vietnam og Indonesien, udviser det lukkede stalinistiske styre imidlertid stor omsorg for dem.

Nordkoreas ambassade i Kuala Lumpur har krævet de to "uskyldige kvinder" løsladt. Ambassaden kalder det "latterligt", at de to kvinder skulle have smurt Kim Jong-nam ind i gift. 

Hvis der havde været gift på kvindernes hænder, "hvordan er det så muligt, at de to mistænkte stadig er i live?" hedder det i meldingen fra den nordkoreanske ambassade.