Indbrudsforsøg i lighus: Nordkoreas tabte søn får ikke lov at hvile i fred

Sværtbevæbnede betjente bevogter nu det lighus, hvor liget af halvbroderen til Nordkoreas diktator opbevares.

Der har været forsøg på at bryde ind i det lighus i Malaysia, hvor myndighederne opbevarer liget af Kim Jong-nam, der er halvbror til Nordkoreas diktator, Kim Jong-un.Det fortæller politiet i Kuala Lumpur.

Vi vil ikke tillade nogen at trænge ind og rode i lighuset.

Khalid Abu Bakar, politichef, Malaysia

- Vi ved, at der har været indbrudsforsøg, hvor nogen ville ind i hospitalets lighus. Vi vil ikke tillade nogen at trænge ind og rode i lighuset, siger politichef Khalid Abu Bakar til avisen Malay Mail.

Efter indbrudsforsøget har politiet øget sikkerheden omkring lighuset. Der er nu indsat sværtbevæbnede politifolk fra Malaysisk politis specialstyrker til at bevogte lighuset.

Politichefen Khalid Abu Bakar vil ikke oplyse, hvem der står bag indbrudsforsøget.

- Vi ved, hvem det er. Der er ikke behov for at fortælle jer det, siger han ifølge Malay Mail.

Kim Jong-nam blev myrdet i lufthavnen i Kuala Lumpur mandag den 13. februar. Han stod i en kø i lufthavnen, hvor to kvinder sprøjtede en væske i ansigtet på ham og lagde et lommetørklæde over hans ansigt. Han kunne selv gå hen til lufthavnens lægeklinik, men han omkom på vej til hospitalet.

Tvivl om kvinders forklaring

To kvinder, som er mistænkt for snigmordet, er blevet anholdt og afhørt. Den ene er fra Vietnam, og den anden er fra Indonesien.

Umiddelbart efter snigmordet forklarede begge kvinder, at de troede de deltog i et tv-show.

Kvinderne var blevet instrueret i at vaske deres hænder, og de vidste, at det var gift.

Khalid Abu Bakar, politichef, Malaysia

De fortalte, at de var i forbindelse med fire mænd, som fortalte dem, hvad de skulle gøre.

Men den forklaring sætter Khalid Abu Bakar nu spørgsmålstegn ved.

- Det der rent faktisk skete var, at de to kvinder blev trænet i at tørre den nu afdøde i ansigtet. De fire mistænkte gav dem giften og sørgede for, at giften kom på kvindernes hænder. De skulle så tørre den nu afdøde i ansigtet. Den indonesiske kvinde gjorde det først og dernæst fulgte den vietnamesiske kvinde. De tørrede den nu afdøde i ansigtet. Så gik kvinderne deres vej, men de var blevet instrueret i at vaske deres hænder, og de vidste, at det var gift, siger Khalid Abu Bakar.

Han fortæller også, at kvinderne har øvet sig i angrebet i to shoppingcentre i Kuala Lumpur, inden de gik i aktion.  

De fire mænd, som angiveligt instruerede kvinderne er rejst ud af Malaysia. 

Nordkorea kræver kvinder løsladt

Kim Jong-nam var faldet i unåde i Nordkorea, og det stalinistiske diktatur i landet mistænkes for at stå bag snigmordet.

Mordet har medført en krise mellem Malaysia og Nordkorea, og Malaysia har trukket sin ambassadør hjem fra Nordkoreas hovedstad Pyongyang efter mordet.

Til gengæld kræver Nordkorea nu, at de to kvinder som tilbageholdes for snigmordet, bliver løsladt.

Ifølge nyhedsbureauet AP har Nordkoreas ambassade i Malaysia henvendt sig til pressen og meddelt, at de to kvinder er blevet "anholdt uden grund".