Udland

Russisk FN-ambassadør er 'pludseligt' død

Den russiske FN-ambassadør, Vitalij Tjurkin, er 'pludseligt' død.

Den russiske FN-ambassadør, Vitalij Tjurkin, er 'pludseligt' død, oplyser det russiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters. Tjurkin har været Ruslands repræsentant i FN siden 2006. Han har derfor ofte været manden, der måtte svare på vestlige landes kritik af Ruslands adfærd i eksempelvis Syrien og Ukraine. Blandt andet har Tjurkin afvist forslag om resolutioner imod Syrien og Iran. 

Det står ikke klart, under hvilke omstændigheder den 'pludselige' død indtraf. Pressemeddelelsen fra det russiske udenrigsministerium indeholder ingen detaljer, ud over at ministeriet kondolerer til familien. FN-ambassadøren døde mandag en dag før sin 65 års fødselsdag, oplyser udenrigsministeriet.