Udland

Myrdet med lommetørklæde: Her sker mordet på Nordkoreas tabte søn

Overvågningsbilleder fra lufthavnen i Kuala Lumpur viser, hvordan nordkoreaneren Kim Jong-nam bliver snigmyrdet med et lommetørklæde.

Billeder fra overvågningskameraer i lufthavnen i Kuala Lumpur viser nu formodentlig det øjeblik, hvor halvbroderen til Nordkoreas diktator blev snigmyrdet af to kvinder.

Den japanske tv-kanal Fuji-tv har fået fat i optagelserne, hvor man ser angrebet på Kim Jong-nam fra to forskellige vinkler.

Ægtheden af billederne er ikke bekræftet fra officielt hold, men scenen er med meget stor sandsynlighed lufthavnen i Kuala Lumpur, og detaljerne stemmer overens med de vidneudsagn, der er kendt i sagen.

Du kan se optagelserne fra angrebet i toppen af denne artikel.

Angrebet bagfra

Billederne er ifølge Fuji-tv optaget den 13. februar, hvor Kim Jong-nam var på vej fra Malaysia til sit hjem i Macau.

Han frygtede selv at blive likvideret af sin halvbrors styre i Nordkorea, så han rejste under dæknavn.

Men han havde ingen livvagter med. 

Optagelserne fra lufthavnen viser en mand i et lyst jakkesæt med en sort taske på ryggen. Han ligner en helt almindelig rejsende.

Billederne fra selve angrebet er i en temmelig dårlig kvalitet. De viser, hvordan Kim Jong-nam bliver grebet bagfra af en kvinde i en hvid trøje.

Det ser ud som om, hun lægger et stykke stof hen over hans ansigt, og derefter forsvinder hun ud af billedet.

Hele episoden tager kun et par sekunder, og billederne underbygger den version af historien, som politiet i Malaysia har videregivet til medierne.

To kvinder på gerningsstedet

Billeder fra en anden kameravinkel  viser også, hvordan en anden kvinde i gruppen af mennesker omkring Kim Jong-nam hurtigt forlader stedet umiddelbart efter angrebet.

Kim Jung-uns halvbror bliver snigmyrdet i lufthavnen i Kuala Lumpur.

Du kan se episoden på videoen herover. Billedkvaliteten er elendig, men man kan ane, hvordan Kim Jong-nam (manden med den røde pil over hovedet) bliver angrebet bagfra af kvinden i den hvide trøje (med den lyserøde pil over hovedet). Den kvinde, som er mistænkt for at være medgerningsmand (med den gule pil over hovedet) forlader menneskemængden umiddelbart efter angrebet. 

Kim Jong-nam går til lægen

Andre kameraer i lufthavnen kaster yderligere lys over episoden.

Billederne af minutterne lige efter attentatet er af en bedre kvalitet end dem fra selve angrebet.

Offer for snigmordere i Kuala Lumpurs lufthavn søger hjælp.

Der er blandt andet optagelser af, hvordan Kim Jong-nam taler med lufthavnspersonalet - ifølge politiet fortalte han, at to kvinder havde "smurt hans ansigt med en væske, og at han var svimmel".

Han ledsages senere til en lægeklinik i lufthavnen, og han ser ud til at have en smule besvær med at gå.

Kim Jong-nam døde efterfølgende på vej til hospitalet.

Politiet i Malaysia har en teori om, at han blev forgiftet af nordkoreanske agenter, fordi diktaturet i Nordkorea anså ham for en trussel.

Myndighederne har anholdt flere personer i sagen, blandt andet kvinden i den hvide trøje fra videoen.