Red Barnet: 350.000 børn er fanget i det vestlige Mosul

Irakiske styrker må undgå at ramme hospitaler og skoler, siger Red Barnet, som frygter for Mosuls mange børn.

Omkring 350.000 børn er fanget i det vestlige Mosul, hvor den irakiske hær søndag har indledt en optrappet offensiv, siger nødhjælpsorganisationen Save the Children (Red Barnet) ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- Irakiske styrker og deres allierede - deriblandt USA og Storbritannien - må gøre alt, hvad der overhovedet er muligt, for at beskytte børnene og deres familier mod volden, hedder det i en erklæring fra Save the Childrens hovedkvarter i London.

Direktøren for Save the Children i Irak, Maurizio Crivallero, siger, at de angribende styrker må undgå at ramme civile bygninger som skoler og hospitaler, når de rykker ind i byen.

Et vanskeligt slag

Slaget om storbyen vist sig at være uhyre vanskeligt, selv om der er store forskelle i styrke mellem koalitionen og ekstremisterne i Islamisk Stat.

Omkring 100.000 mand fra Iraks hær, sikkerhedsstyrker, kurdiske styrker og shiamuslimske militser deltager i operationen.

Hæren har tidligere anslået, at antallet af militante var på mellem 5000 og 6000, da operationen begyndte for tre måneder siden. Tusindvis af dem er blevet dræbt siden da.

Den vestlige del af Mosul er tættere befolket end den østlige. Den består af mange snævre stræder, hvor kampvogne og tunge militære køretøjer ikke kan komme frem.

En amerikanskledet koalition støtter de irakiske styrker med både luftangreb og støtte på landjorden.

Hele Mosul havde næsten to millioner indbyggere før krigen. Omkring 750.000 menes at være tilbage i den vestlige bydel.