Udland

10.000 halvnøgne mænd kæmper om hellige stave: Vinderne er 'heldige i et år'

En festival for nøgne mænd fandt i går sted i Japan.

Vi kender nøgenløbet fra Roskilde-festivalen, men forestil dig, at alle mænd er nøgne – under hele festivalen. Sådan er det, når ”Hadaka Matsuri”-festivalen løber af stablen i Japan hvert år. Mændene er maksimalt iført den traditionelle sumobryder-beklædning om lænden.

Festivalen foregår i Saidaji Kannon-in templet i Okayama City, og den har en 500 år gammel historie. Under festivalen, der har 10.000 deltagere, gælder det om at kæmpe om hellige stave kaldet shingi.

De nøgne mænd ventede lørdag over en time på, at lyset blev slukket i templet, og to hellige stave blev kastet ud fra et vindue. Mændene kæmpede om at gribe dem, og de to heldige mænd, der fik fat i stavene, løb derefter ud fra templets gård og ud på gaden for at få deres hyldest.

Vinder er en heldig mand

Vinderne bliver betragtet som ‘fukuotoko’ – altså heldige mænd. En af vinderne sagde efterfølgende, at det havde været hans drøm at vinde, og at han var så lykkelig over, at hans drøm nu var gået i opfyldelse. Han er nu sikret held det næste år.

Nøgenfestivaler finder sted en række steder rundt omkring i Japan hvert år. Den i Okayama City er den største og ældste.