Udland

Dansk turist omkommet i luftballon-ulykke i Tyrkiet

En dansk turist er lørdag omkommet i en luftballon-ulykke i Tyrkiet, bekræfter Udenrigsministeriet over for nyhedsbureauet AFP.

En dansk statsborger er lørdag omkommet i en luftballon-ulykke i Tyrkiet, bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau. 

Ulykken skete i Kappadokien i det centrale Tyrkiet. Det tyrkiske transportministerium oplyser, at den pågældende dansker døde efter at være faldet ud af luftballonen, da den skulle til at lande. 

På grund af kraftige vinde i området foretog den en hård landing, oplyser det tyrkiske ministerium. 

Faldt ud af kurven

Ulykken skete angiveligt, da danskeren i et øjebliks uopmærksomhed slap et håndtag inde i ballonkurven, som passagererne skulle holde fast i under den ujævne landing, skriver nyhedsbureauet Dogan.

Danskeren faldt ud af kurven og slog sit hoved mod stenene på jorden, skriver Dogan, der tilføjer, at ofret blandt andet fik flere knoglebrud ved faldet. 

Ulykken skete lørdag morgen omkring klokken 8.30 lokal tid (7.30 dansk tid). Den forulykkede dansker blev kørt på hospitalet, hvor det ikke lykkedes lægerne at redde vedkommendes liv, skriver Dogan ifølge tyrkiske medier. 

Danskeren befandt sig i luftballonen sammen med omkring 20 andre turister, der skulle have en flyvetur over det naturskønne område. 

Efterforsker ulykken

Hverken det danske udenrigsministerium eller det tyrkiske transportministerium har bekræftet mediernes detaljer om, hvordan ulykken skete. 

De to ministerier har ikke oplyst detaljer om den omkomne danskers identitet. Transportministeriet i Ankara har beordret efterforskere til stedet for at undersøge omstændighederne omkring ulykken. 

En lang række selskaber tilbyder ture i luftballon over Kappadokien, som er en af Tyrkiets store turistattraktioner. Området er på Unescos liste over verdensarv. 

Kappadokien er ikke et typisk feriested for danskere, siger Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours. 

- Det er unikke turister, der kommer til området for at flyve med luftballon, siger han.