Donald Trump

Trump i nyt angreb: Her afbryder og overrumpler han journalist

På Donald Trumps første solopressemøde angreb den nye præsident igen medierne. Pressen bringer falske nyheder, og fordrejer Trumps ord, mener han.

- Må jeg spørge dig, mange tak, Hr. Præsident. Problemet er...

Mere nåede BBC-journalist Jon Sopel ikke at sige, inden han blev afbrudt af Donald Trump under præsidentens første solopressemøde i aftes.

- Hvor er du fra?, afbrød Trump.

- BBC, svarede Jon Sopel.

- Her er endnu en skønhed, kom præsidentens kommentar prompte.

Og sådan fortsatte ordvekslingen mellem Donald Trump og BBC-journalisten på pressemødet, hvor USAs præsident ikke holdt sin mening omkring medierne tilbage.

BBC-journalist: Det er en god udmelding. Uvildig, fri og retfærdig.

Trump: Ja ja. Helt sikkert.

BBC-journalist: Hr. Præsident...

Trump: Ligesom CNN, ikke?

BBC-journalist: Hvad angår indrejseforbuddet. Vi kan køre frem og tilbage. Hvad angår indrejseforbuddet, vil du så sige, at det var et godt eksempel på en velfungerende regering?

Trump: Ja. Det synes jeg. Det synes jeg. Lad mig fortælle dig om regeringen...

BBC-journalist: Var der nogen fejl?

Trump: Vent vent. Jeg ved, hvem du er. Bare vent. Lad mig fortælle dig om indrejseforbuddet. Vi fik rullet det gnidningsfrit ud. Men vi havde en dårlig domstol, som traf en dårlig afgørelse...

Sådan gengiver journalisten uddrag af dialogen mellem ham selv og Donald Trump på pressemødet, som han kalder for det mest ekstraordinære pressemøde, han nogensinde har deltaget i. 

Under mødet kom præsident Trump med en række udfald mod pressen, og præsidenten holder dermed fast i, at pressen ikke behandler ham rimeligt.

- Jeg råber og skriger ikke. Jeg siger bare, I er uærlige. 

Angriber uærlige journalister

Ifølge præsidenten holder pressen negative nyheder om hans modstandere tilbage, mens hans ord bliver fordrejet. På pressemødet holdt han også fast i, at der er 'falske nyheder' i omløb.

- Ingen nævner, at Hillary havde modtaget spørgsmålene til debatterne i forvejen. Helt ærligt, kan I forestille jer, jeg ville modtage spørgsmålene? Det ville betyde den elektriske stol, lød det fra præsidenten på talerstolen.

Trump lagde ikke skjul på sin mening om journalister under torsdagens pressemøde.

Trump tilføjede, at han ikke er i tvivl om, at medierne ville putte ham i den elektriske stol, hvis han havde set spørgsmålene på forhånd. 

- Selv du ville gå ind for genindførelsen af dødsstraf, ikke? - sagde præsidenten og pegede på en person blandt pressen i salen under pressemødet.

Pressemødet var tænkt til, at Trump skulle udnævne sin nye beskæftigelsesminister, juristen Alexander Acoste, men præsidenten kunne ikke holde sin mening om pressen tilbage.

- I morgen siger de: Donald Trump råber og skriger over for pressen. Jeg råber og skriger ikke. Jeg siger bare, I er uærlige, fastslog Trump.

Donald Trump kritiserer igen medierne under sit første solopressemøde.

Holder fast i konflikten

Ifølge USA-analytiker Mads Fuglede viser Donald Trump endnu en gang, at han er ret tyndskindet, når det gælder kritik fra journalister.

- Hvor meget bagtanke, der er i det, Trump gør, er svært at gennemskue. Man kan sige, at han er ret tyndskindet, og når der er nogle, der i Trumps univers er en form for fjende, bliver han ved med at være i konflikt med dem og kan ikke slippe konflikten og komme videre. 

- Han bliver ved med at vende tilbage til konflikten med pressen, og der er meget, der tyder på, at vi skal vænne os til, at det er en ny og normal tilstand i amerikansk politik.

Taler i øst og vest

USA-kender og tidligere korrespondent i USA Torsten Jansen, der i dag er partner i LEAD Agency, mener, Trumps ageren afspejler manglende værdighed.

- Det minder om et pressemøde, som Donald Trump kunne have holdt for et år siden, hvor han var midt i primærvalgkampen. Pressemødet er klassisk Donald Trump, men det er en smule rystende at se ham stå i Det Hvide Hus og holde et pressemøde, hvor han i den grad mangler den værdighed, som man normalt har set en præsident have, siger Torsten Jansen til TV 2 NEWS og uddyber:

- Han taler i øst og vest og bruger enormt mange kræfter på hele tiden at tale om Hillary Clinton, og det var en af de ting, som undrede mig mest.

Torsten Jansen, der i dag er partner i LEAD Agency, kalder Trumps ageren under pressemøde for overraskende.

Torsten Jansen understreger samtidig, at det lige præcis er ved at være på den måde, Trump har høstet stemmer under valget. 

- Normalt når præsidenter holder den slags pressemøder, er de forberedt i timevis af en hær af rådgivere. Her virker han totalt uforberedt, forklarer han.