Hollywoodstjerne til kamp mod sexforbrydere: - Jeg har set et to-årigt barn blive voldtaget

Skuespilleren Ashton Kutcher talte onsdag ved en høring i senatet om vigtigheden af at bruge teknologi til at bekæmpe sexforbrydere på nettet.

Med tårer i øjnene og en stemme konstant på nippet til at knække, gik skuespilleren Ashton Kutcher onsdag på talerstolen i senatet i Washington DC under en høring om moderne slaveri. 

Videoen med den tydeligt rørte Kutcher er siden blevet delt igen og igen verden over.  

Passioneret forkæmper for ny teknologi

I en passioneret åbningstale fortalte Kutcher om vigtigheden af at bruge teknologi til at bekæmpe slaveri. Han mener, at der er behov for nyt teknologi til at fange sexforbrydere på nettet.  

Kutcher talte på vegne af Thorn, som han er formand og medstifter af. Virksomheden kæmper for at beskytte børn mod digitale sexkrænkelser.

- Vi laver software for at bekæmpe menneskesmugling og seksuel udnyttelse af børn. Det er vores grundmission, forklarer Kutcher til senatet.

Far til to små børn

Skuespilleren snakkede i åbningstalen også om sine egne børn.

- Mit andet almindelige arbejde er at være far til to børn. Det tager jeg meget alvorligt. Det er min opgave at forsvare deres ret til et lykkeligt liv og sikre et samfund og en regering, der også forsvarer det.

Ashton Kutcher er gift med skuespillerinden Mila Kunis, og sammen har de datteren Wyatt på to år og en lille dreng Dimitri på bare to måneder.

I arbejdet med Thorn har han mødt ofre for sexforbrydelser i hele verden og set de mest forfærdelige ting. Blandt andet en video som han vil huske med forfærdelse resten af sit liv.  

- Jeg har set videoer af et barn på samme alder som mit eget blive voldtaget af en amerikansk mand, der var sexturist i Cambodia. Barnet var så præget af sine omgivelser, at hun troede, at det var en leg, fortalte Kutcher med dirrende stemme.

Der skal gøres noget nu

Selvom Thorn allerede har gjort en betydelig indsats for at hjælpe og finde ofre for seksuelt misbrug, så mener Kutcher slet ikke, at det er nok. Han har derfor en klar bøn til senatet. 

- Lad os udvikle værktøjerne, lad os finansiere værktøjerne og lad os indsætte værktøjerne, der kan bekæmpe sexforbrydere.

Ashton Kutcher, der især er kendt for tv-programmet Punk’d og en lang række underholdningsfilm, stiftede organisationen i 2009 sammen med sin daværende kone, Demi Moore.