Udland

Rapport: Grænsemur til Mexico koster 150 milliarder kroner

Den omdiskuterede mur mellem Mexico og USA bliver dyrere end først antaget, fremgår det af nye rapport.

Muren mellem Mexico og USA kommer til at koste 21,6 milliarder amerikanske dollar. Det svarer til mere end 150 milliarder danske kroner, og det vil tage tre og et halvt år at bygge muren.

Den meget omtalte mur har været et af den amerikanske præsident Donald Trumps helt store valgløfter og har ført til massiv kritik af den nytiltrådte præsident.

Skal dæmme op for illegal indvandring

Formålet med muren er i følge Donald Trump at dæmme op for illegal indvandring.

I en endnu ikke offentliggjort rapport fra ministeriet for indenlandsk sikkerhed kan man ifølge nyhedsbureauet Reuters læse, at muren er planlagt til at være en blanding mellem hegn og en decideret mur.

Rapporten ventes at blive fremlagt en af de kommende dage.

Dyrere end forventet

Muren bliver langt dyrere, end der først var lagt op til. I løbet af Donald Trumps valgkamp lød det, at prisen på muren ville være omkring 12 milliarder dollar.

Den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, har tidligere anslået, at prisen ville være 15 milliarder dollar.

De øgede omkostninger for etableringen af muren skyldes blandt andet, at en del af muren vil blive bygget på privat område, og den amerikanske stat derfor opkøbe land.

Begynder til september

Etableringen af muren begynder efter planen til september, men allerede nu er planlægningen i gang. Byggeriet vil foregå i tre etaper, og når muren efter planen står færdig i 2020, vil den dække 2000 kilometer af grænsen mellem USA og Mexico.

Finansieringen af muren ligger endnu ikke fast. I rapporten står der, at muren vil blive opført med de amerikanske skatteborgeres penge. Der er dog samtidig lagt op til, at Mexico skal betale en del af muren i form af en ny skat, der vil blive pålagt importerede varer fra Mexico.

Det Hvide Hus har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.