Donald Trump

I 13 minutter er hele verdens øjne rettet mod hende - kan hun holde sig i skindet?

Amerikanerne venter i spænding på Super Bowl. Hvem vinder pokalen? Og hvad finder Lady Gaga mon på?

Natten til mandag dansk tid vil USA’s største sportsbegivenhed med al sandsynlighed trække mere end 100 millioner tv-seere i USA, når New England Patriots og Atlanta Falcons mødes i Houston, Texas, til den 51. Super Bowl.

Men selvom det er de to amerikanske fodboldhold og den lille ovale bold, der er i centrum for begivenheden, så er to store navne, der ikke har noget med spillet på banen at gøre, blevet omdrejningspunkt for en del af snakken op til kampen.

Lady Gaga og Donald Trump er navnene.

Den amerikanske popstjerne Lady Gaga skal optræde med et 13 minutters halvlegsshow i forbindelse med den amerikanske fodboldfest, og i USA spekuleres der i, om hun vil holde sig til at synge og danse, eller om hun vil bruge begivenheden til at sende en besked til USA’s præsident, Donald Trump.

Det skriver CNN.

Sang for Clinton - protesterede mod Trump

Lady Gaga er kendt som en popsanger, der gerne udtrykker sine politiske holdninger, og som Hillary Clinton-støtte ved det amerikanske præsident valg sidste år.

Lady Gaga optrådte da også ved Hillary Clintons sidste valgmøde inden valget. Og efter valget deltog hun i protesterne mod Donald Trump, hvor hun blev fotograferet foran Trump Tower i New York holdende et skilt med det udbredte slogan ’Love Trumps hate’.

Hun er også aktiv i kampen for homoseksuelles rettigheder, og hun har selv startet en fond imod mobning.

Få dage før Donald Trump blev valgt som præsident, kaldte hun Trump for en af de værste bøller, verden har set.

Det gjorde hun i et tweet som reaktion på, at Trumps kone, Melania Trump, i en tale lovede at arbejde for en bedre tone på sociale medier, hvis hun blev USA’s nye førstedame, som hun jo blev.

- At sige du vil stå for ’anti-mobning’ er hyklerisk. Din mand er en af de mest notoriske bøller, vi nogensinde har været vidne til, skrev Lady Gaga på Twitter.

Op til Super Bowl har der været forlydender om, at arrangørerne, NFL, har forbudt Lady Gaga at komme med politiske kommentarer under showet.

Men det har både NFL og Lady Gagas repræsentanter afvist, skriver CNN.

Spil på lyserød hat eller splitternøgen

Alligevel spekulerer bookmakerne i, at Lady Gaga går i flæsket på Donald Trump under showet. Ifølge CNN giver spillesiden Sports Interaction 2,10 gange pengene igen, hvis Gaga bruger ordet ’præsident’ eller ’Trump’. Bruger hun ingen af ordene, giver det 1,67 gange pengene igen.

Man kan også spille på, at hun vil iføre sig en pink hat, som er blevet et symbol på kvinders protester imod Donald Trump. Det giver pengene 3,25 gange igen.

Hvis hun til gengæld bærer en T-shirt med teksten ’I voted Hillary’ (Jeg stemte på Hillary), kan man få sine penge 26 gange igen.

Mindre sandsynligt vurderes det, at Lady Gaga går på scenen splitternøgen. Men hvis man alligevel tror på det, så er det muligt at vinde sine penge 101 gange tilbage 

Lady Gaga har ikke ligefrem selv bidraget til at lægge Trump-spekulationerne i graven.

- De eneste udtalelser jeg kommer til at give under halvlegsshowet, er dem, som jeg konsekvent har givet gennem hele min karriere, sagde hun ifølge CNN under sit pressemøde torsdag.

- Jeg ved ikke, om jeg vil lykkes med at forene Amerika, det må du spørge Amerika om, når det overstået, tilføjede hun.

Men hvis Lady Gage ønsker at ramme Trump med et politisk budskab, kan hun dårligt vælge en bedre scene.

TV-historiens største publikum

Super Bowl er en enorm tv-begivenhed, som sidste år havde gennemsnitligt 111,9 millioner tv-seere i USA. Det gjorde showet til den tredje mest sete udsendelse I amerikansk tv-historie.

Kampen i 2016 er kun overgået af de foregående to års Super Bowl. I rekordåret 2015 havde tv-kanalen NBC gennemsnitligt 114,4 millioner tv-seere i USA. Og så er alle de mennesker, som så kampen via streaming eller ved fællesarrangementer, ikke regnet med.

Allerflest seere var der, da halvlegsshowet med blandt andre Coldplay og Beyoncé startede. Her så 115,5 millioner med.

I alt havde Super Bowl 160 millioner tv-seere på verdensplan i 2015, så hvis Lady Gaga stikker til Trump, så kommer det ikke til at gå ubemærket hen.

Super Bowl har ellers været nogenlunde forskånet for større skandaler.

I 2012 kom der dog en større sag ud af det, da sangerinden M.I.A. viste skråt-op-fingeren til tv-kameraerne under en fælles optræden med Madonna. Efter den episode blev M.I.A. sagsøgt af NFL for mere end 16 millioner dollars. Hun endte med at indgå et fortroligt forlig med NFL, skrev ESPN.

Mange husker sikkert også, at Janet Jackson og Justin Timberlake lavede en skandale i 2004, da Timberlake rev et stykke af Jacksons tøj og blottede hendes ene bryst for rullende tv-kameraer.