Hund fanget i tjære havde givet op - men så kom redningen

Et indisk redningshold blev udfordret, da en lille hund skulle hjælpes fri fra en tønde med tjære, hvor den havde været fanget i flere dage.

En gadehund i Udaipur i Inden blev fundet i en tønde fyldt med tjære. Redningsholdet mener, at hunden har været fanget i tønden i flere dage uden at kunne bevæge sig.

Videoen, hvor holdet redder hunden, er gået viralt og er blevet set mere end 10 millioner gange på Facebook.

Da et redningshold fra Animal Aid Unlimited fandt hunden, var den så bange, at den hyperventilerede. Holdet mener dog ikke, at det er mennesker, der har smidt hunden i tønden. Dermed er altså ikke tale om dyremishandling.

Det formodes, at hunden selv er gået ind i tønden for at få varmen i løbet af natten. Varmen fra hendes krop har efterfølgende smeltet tjæren, hvilket har fået hende til at synke så langt ned, at det var umuligt for hende at komme fri uden hjælp.

Da redningsholdet fandt hende, kæmpede hun ikke længere for at komme fri. Det var som om, hun havde givet fuldstændigt op, skriver Animal Aid Unlimited på deres hjemmeside.

Hunden har fået navnet Asha, som betyder 'håb' på indisk. Håb sad så godt fast i tjæren, at redningsholdet ikke kunne få hende helt fri med det samme. I stedet nøjedes de med at fjerne den ene halvdel af tønden, og derfter køre hende med ambulance til et dyreinternat, hvor tønden kunne fjernes helt. Det tog næsten en time før det lykkedes at få Håb fri fra tønden.

Ved at massere madolie ind i pelsen på hunden, lykkedes det redningsholdet at varme tjæren nok op til at kunne fjerne den. Det tog dem flere timer at fjerne al tjæren fra Håbs pels.

Håb bor stadig på dyreinternatet og har det efter omstændighederne godt.