Udland

Madeleine McCanns forældre fik kæmpe erstatning - men nu mister de alle pengene igen

Højesteretten i Portugal har afvist forsvundne Madeleines forældres injuriesag mod en portugisisk betjent.

Forældrene til Madeleine McCann, der som treårig forsvandt under en ferie i Portugal, har tabt en injuriesag mod en portugisisk betjent.

Det skriver Sky News.

Betjenten, Goncalo Amaral, var en del af efterforskningen af den forsvundne pige, og udgav i 2008 en bog om sagen, hvori han beskyldte forældrene for at være involveret i hendes forsvinden.

I 2015 blev Goncalo Amaral ellers dømt til at betale parret en erstatning på 606.000 euro. Men en ankesag afgjorde sagen til fordel for betjenten. Og det er nu blevet slået fast i den portugisiske højesteret.

Holdt sig inden for grænserne

Begrundelsen er, at betjentens anklager mod Madeleine McCanns forældre er beskyttet af loven om ytringsfrihed.

Dommerne besluttede, at anklagerne fra betjenten ikke var injurierende og holdt sig inden for ”de acceptable grænser i et åbent demokratisk samfund”.

Goncalo Amaral forsvarede sig med, at hans anklager i bogen ”The truth of the lie” stammede fra politiets efterforskning i sagen.

Dommen er definitiv i Portugal. Men Madeleines forældre har stadigvæk en mulighed for at appellere til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Sagen er et mysterium

Sagen om Madeleine McCanns forsvinden står ni år senere tilbage som et stort mysterium.

Den oprindelige efterforskning i portugisisk regi blev lukket i 2008, men britisk politi greb ind i 2011 og genåbnede sagen med det, de kaldte nye muligheder for efterforskning.

Nye spor fik også portugiserne til at gå ind i sagen igen i 2013, men det er aldrig blevet offentliggjort, hvad disse spor består i.

Efterforskningen har kostet omkring 111 millioner danske kroner.