Udland

Dansk militærfly stopper narkosmuglere: Båd var lastet med 500 kilo hash

Et af Forsvarets fly har hjulpet italiensk politi med at fange narkosmuglere øst for Italien.

Et dansk Challenger-fly har sammen med italiensk politi været med til at stoppe narkosmuglere på Middelhavet.

Det skete under en seks en halv time overvågningsmission søndag øst for Italien, oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Flyet spottede på overvågningsmissionen en mistænkelig og hurtigsejlende gummibåd og gav hovedkvarteret i Rom besked.

Da italiensk politi kom frem til båden, viste det sig, at båden var lastet med mere end 500 kilo hash, som to mænd om bord ville smugle ind i Italien.

Episode optaget på video

De to mænd på båden forsøgte ifølge Forsvaret at smide lasten i havet og undslippe politiet. Det lykkedes dog ikke, og smuglerne blev anholdt af politiet. Hele episoden blev filmet fra luften af Challenger-flyet. 

Optagelserne gjorde det efterfølgende nemt for italienske politibåde at lokalisere pakkerne med hash, som flød rundt på havet.

Det danske Challenger-fly er udstationeret på Sicilien for at patruljere Middelhavet for EU.

- Vi fik øje på båden, der virkede meget mistænkelig med en masse pakker bundet fast. Derefter blev vi i området og holdt øje med båden, mens vi tog kontakt til de italienske myndigheder, fortæller piloten på Challenger-flyet, Michael Munkner til TV2 Nord.

- Det er ikke normalt at spotte sådan noget her. Det var vi lidt oppe at køre over. Når der så sker sådan noget som det her, er det jo fint vi kan producere resultater, siger han.

Se hele episoden på video her:

t af Flyvevåbnets inspektionsfly, som i øjeblikket er udstationeret på Sicilien for at patruljere Middelhavet for EU, har hjulpet italiensk politi til at fange narkosmuglere.

Challengeren indgår i EU’s Frontex-mission Triton.