Donald Trump

Google hjemkalder ansatte: Kom tilbage til USA nu

Den amerikanske teknologigigant frygter konsekvenserne af Donald Trumps stramning af regler for immigration.

"Kom tilbage til USA nu".

Den besked har adskillige ansatte hos amerikanske Google modtaget fra deres arbejdsgiver som reaktion på præsident Donald Trumps tiltag på immigrationsområdet.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg News.

Indrejseforbud for syv lande

Trump har udstedt et midlertidigt indrejseforbud for personer fra syv overvejende muslimske lande.

Og det falder ikke i god jord hos Googles topchef, Sundar Pichai.

- Det er smertefuldt at se de personlige omkostninger ved dette dekret (fra præsidenten, red.) for ens kolleger, skriver Pichai i et notat, som Bloomberg News har modtaget en kopi af.

- Vi har altid gjort vores syn p√• indvandringssp√łrgsm√•l offentligt kendt, og det vil vi forts√¶tte med, tilf√łjer han.

Teknologibranche afhængig af indvandring

Pichais bem√¶rkninger er if√łlge Bloomberg News et "ekko" af lignende udtalelser fra andre amerikanske teknologigiganter og viser en "voksende kl√łft" mellem virksomhederne og Trumps administration.

Teknologiselskaberne i USA er kendt for at have mange immigranter ansat, og branchen er tilhænger af, at reglerne for indvandring bliver lempet.

Men Donald Trump g√•r med sit tiltag i den modsatte retning. Fredag underskrev han en bekendtg√łrelse, som forbyder indrejse af folk fra syv lande i forel√łbigt 90 dage.

I den periode vil borgere fra Syrien, Irak, Yemen, Sudan, Iran, Somalia og Libyen blive forbudt at komme ind i USA.

Flere nægtet indrejse

Som f√łlge af Trumps beslutning er flere personer med tilladelse til at rejse til USA allerede blevet n√¶gtet adgang til at s√¶tte sig om bord p√• et fly med kurs mod en amerikansk lufthavn. Det skriver The New York Times l√łrdag.

Ministeriet for indenlandsk sikkerhed i Washington beordrede fredag eftermiddag de amerikanske told- og grænsemyndigheder til at håndhæve Trumps dekret med omgående virkning.

- Vi er bekymret for konsekvenserne af dette dekret og ethvert forslag, som kan lægge hindringer i vejen for Google-medarbejdere og deres familier, eller som skaber barrierer for at hente store talenter til USA, siger en talskvinde for Google.

Nogle Google-medarbejdere var på rejse i udlandet, da dekretet trådte i kraft.

Google afviser at oplyse, om medarbejdere er blevet tilbageholdt eller forhindret i at stige om bord på et fly.