Udland

En falsk Netflix-app er i omløb – kan aflytte og tage billeder af dig

Hacker har produceret en falsk app-version af den populære streamingtjeneste, der kan snage i dine private ting på telefonen.

Med mere end 44 millioner kunder i 41 lande er Netflix en af de mest populære apps i verden. Men før du installerer app’en på din telefon, bør du nok lige tjekke, om det er den rigtige, du vælger.

En falsk version af den populære app er nemlig i omløb, og den giver skaberen adgang til en masse ting og funktioner på din telefon. 

Den kan kopiere dine filer, tænde for kameraet og tage billeder og se dine sms’er. 

Shivand Desai, sikkerheds-researcher hos Zscaler. 

Ifølge Zscaler, som er et amerikansk firma, der arbejder med databeskyttelse og cloud-løsninger, så har app’en, der dog kun er lavet til Android, blandt andet mulighed for at tage billeder af dig og optage dine samtaler. 

- Vores research-hold stødte for nylig på en falsk version af Netflix app’en, som viste sig at være en ny variation af softwaren SpyNote RAT, som vi ved kan skaffe sig adgang til en masse alarmerende ting på telefonen, skriver Shivang Desai, der er sikkerheds-researcher hos Zscaler, og fortsætter:

- Softwaren kan for eksempel aktivere mikrofonen på din telefon og lytte til dine samtaler. Den kan kopier dine filer, tænde for kameraet og tage billeder og se dine sms’er.

Virus spreder sig

Ifølge Shivang Desai er det langt fra sidste gang, brugerne skal være opmærksomme på denne form for virus. Siden årets start har Zscaler nemlig registreret mere end 120 variationer af virussen, der har været gemt i forskellige apps.

- RAT stiger i popularitet i hacker miljøet, og derfor besluttede vi os for at undersøge, hvor omfattende den er. Under undersøgelse fandt vi mange falske apps, og der skal derfor lyde en advarsel til alle Android bruger, siger Shivang Desai.

Zscaler fandt blandt andet falske versioner af:

  • Whatsapp
  • YouTube Video Downloader
  • Google Update
  • Instagram
  • Facebook
  • Photoshop
  • SkyTV
  • PokemonGO

Shivang Desai råd er derfor, at alle Android-brugere skal tænke sig om, når de downloader apps:

- Du skal ikke hente apps fra andre steder end Google Play, og du skal undgå fristelsen til at spille spil, der endnu ikke er lavet til Android. Flere er nemlig allerede blevet snydt ved at forsøge at hente det populære spil ’SuperMarioRun’, som indtil videre kun er tilgengæligt for iOS brugere, fortæller Shivang Desai.