Udland

Efter møde med May: Trump lover 100 procent støtte til Nato

Donald Trump har på møde med Theresa May bakket op om Nato.

Fredag er Storbritanniens premiereminister, Theresa May, i Washington for at mødes med den nye amerikanske præsident, Donald Trump.

Det er første gang, at præsident Trump har besøg af en udenlandsk regeringsleder, og efter Brexit har både præsidenten og Theresa May stærk interesse i at møde hinanden.

- De er begge to helt vilde i varmen for at indgå en handelsaftale direkte med hinanden, siger TV 2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz.

En handelsaftale mellem de to lande kan dog få konsekvenser for EU, som Storbritannien forlader.

- Som en republikaner udtrykker det, så er Theresa May nærmest som den forsvundne søster, som Trump har ledt efter i årevis. Men det her nye partnerskab mellem de to nye ledere kommer helt klart til at ske på bekostning af den handelsaftale, som i årevis har været under forhandling mellem USA og EU-landene. Den kommer ikke til at blive til noget foreløbigt i hvert fald, siger Jesper Steinmetz.

Partnerskab mellem Trump og Mayvil koste handelsaftale mellem USA og EU, siger Jesper Steinmetz.

Opbakning til Nato

Efter mødet mellem Theresa May og Donald Trump holdt de to et fælles pressemøde. Og her kom der interessante nye oplysninger frem.

Theresa May sagde blandt andet, at Trump lover 100 procent støtte til Nato. Den nye amerikanske præsident har ellers tidligere kaldt forsvarsalliancen for en ’forældet institution’.

Trump har ligeledes sagt, at han vil overveje at indføre torturmetoden waterboarding.

- Det virker, sagde han så sent som i denne uge i et interview.

Men på pressemødet torsdag sagde Donald Trump, at hans nye forsvarsminister, James Mattis, ikke nødvendigvis tror på tortur eller waterboarding. Og det synspunkt vil Trump respektere.

- Jeg er ikke nødvendigvis enig, men han får lov at underkende mig, fordi jeg giver ham den magt, sagde Trump.

Endelige sagde præsidenten, at han ser frem til at arbejde tæt sammen med Theresa May, og så gav han sin fulde opbakning til briternes beslutning om at forlade EU.

- Brexit bliver en vidunderlig ting for Storbritannien, sagde Donald Trump.