Donald Trump

Trump med kontroversiel udmeldning: - Waterboarding virker - vi må bekæmpe ild med ild

. KENA BETANCUR / Scanpix Denmark

USA's præsident siger i et interview, at han mener, at torturmetoden waterboarding virker.

Donald Trump har tidligere talt varmt om torturmetoden waterboarding.

Og i et interview med ABC News bekræfter præsidenten, at han stadig mener, at waterboarding virker, og at han vil overveje at genindføre det som afhøringsteknik.

- Jeg stoler på Pompeo (Mike Pompeo, CIA-direktør) og Mattis (James Mattis, forsvarsminister) og min gruppe. Og hvis de ikke vil gøre det, er det fint.  Hvis de vil gøre det, vil jeg arbejde hen mod det. Jeg vil gøre alt inden for grænserne af, hvad der er lovligt, siger Donald Trump.

- Ja, det virker

Trump fortæller, at han har talt med folk fra den øverste hylde i efterretningstjenesten og spurgt dem, om tortur virker. Og her var svaret ”ja, det virker,” lyder det fra præsidenten.

Ved waterboarding tvinger man vand ned i lungerne på en person, der er bundet fast. Personen tvinges til at holde munden åben, mens ansigtet er dækket til med et stykke stof, så vandet ikke kan spyttes ud igen.

Metoden blev afskaffet under Barack Obama, men nu tyder det på, at metoden kan være på vej tilbage.

- Spiller ikke med samme regler

Donald Trump begrunder sin positivitet overfor metoden med, at terrorgrupper som Islamisk Stat ”ikke spiller med de samme regler”.

- Når de hugger hovedet af vores og andres folk. Når de hugger hovederne af mennesker, fordi de er kristne og befinder sig i Mellemøsten. Når Islamisk Stat gør ting, som man ikke har hørt om siden middelalderen. Vil jeg så have stærke følelser om waterboarding? For mit vedkommende må vi bekæmpe ild med ild, lyder det fra Donald Trump.

Ved et vælgermøde i Charleston i februar sidste år sagde Trump, at han kun regner waterboarding for at være en "minimal, minimal, minimal form for tortur."

- Jeg synes, vi skal gå meget længere end waterboarding, sagde Trump dengang.