Udland

Weekendens tornadoer i USA har nu kostet 20 livet

I et amt i Georgia alene er syv mennesker bekræftet døde, efter at en tornado fejede gennem en trailer park.

Dødstallet fra weekendens stormvejr i det sydøstlige USA er mandag steget til 20, efter at en kvinde blev dræbt, da et træ væltede ned over hendes hus.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det voldsomme stormvejr, der blandt andet tæller flere end 20 tornadoer, efterlod sig et spor af ødelæggelse i flere delstater lørdag og søndag.

Georgia blev hårdest ramt. Alene her er 15 mennesker bekræftet døde på tværs af fire amter.

Store ødelæggelser i byerne

I Cook County alene blev syv mennesker dræbt, da en tornado fejede gennem en såkaldt trailer park, hvor folk bor permanent i mobile hjem.

Imens er fire mennesker døde i byen Albany i Dougherty County, hvor tv-billeder viser lysmaster revet op fra jorden og væltede træer.

- Skaden, der er sket i vores samfund, er uoverskuelig. Hidtil er fire bekræftet døde, men det tal vil stige, siger embedsmand Chris Cohilas.

- Der er hele kvarterer i amtet, der er blevet fjernet fra Jordens overflade, tilføjer direktøren for beredskabet i Dougherty County, Ron Rowe.

Tornadoerne kommer før forventning

Præsident Donald Trump lovede søndag at hjælpe ofrene i delstaterne Georgia, Florida og Alabama, hvor tornadoer hærger.

Også i Mississippi har det farlige vejr kostet liv. Her omkom fire lørdag.

Tornadosæsonen i USA begynder normalt først i løbet af foråret. Men også i 2016 blev de sydlige stater, heriblandt Mississippi, ramt allerede i vintermånederne.