Donald Trump

Komiker kræves fyret efter grov Trump-joke: - Der er ingen undskyldning for det

Over 100.000 mennesker har skrevet under på, at komikeren skal fyres for den joke, hun tweetede, mens Trump blev taget i ed som USA's præsident.

Siden Donald Trump blev valgt til USA's præsident i november, har de sociale medier haft en fest over hans 10-årige søn Barron, skriver Washington Post.

For mens Trump holdt sejrstale, så hans søn ud som om, at han var ved at falde i søvn af sin fars ord. 

Donald Trumps yngste søn så meget træt ud, da hans far holdt sejrstale.

Men fredag blev det for alvor slemt.

For mens Barron stod bag sin far, der blev taget i ed, blev den 10-årige dreng hånet for at se ud som om han kedede sig - og for at tage sig til hovedet over udsigten til at hans far nu er USA's præsident de næste fire år.

De mange tusinde tweets og fotos på instragram fik komikeren og tekstforfatteren Katie Rich fra det store underholdningsprogram Saturday Night Live til tasterne.

- Barron bliver dette lands første hjemmeskole-drabsmand ("homeschool shooter", red.), skrev hun på Twitter ifølge Mediaite.

100.000 raser over joke

Men det skulle hun aldrig have gjort.

Joken satte straks gang en strøm af vrede tweets. Katie Rich, der har arbejdet for Saturday Night Live siden december 2013, sløjfede sin konto efter tre timer og er siden blevet suspenderet på ubestemt tid, skriver Washington Post.

Samtidig har over 105.000 mennesker skrevet under på en internet-underskriftsindsamling, om at de ønsker hende fyret fra programmet.

Mandag aften dansk tid gendannede Katie Rich sin Twitterkonto og gav Barron Trump en uforbeholden undskyldning.

- Jeg beklager dybt det ufølsomme tweet. Jeg fortryder virkelig mine handlinger og stødende ord. Der er ingen undskyldning for det, og jeg er så ked af det, skrev hun.

Det er hendes kontos eneste tweet i skrivende stund.

Clinton forsvarer Trumps søn

Men trods det er sagen langt fra ovre. NBC afviser at kommentere sagen, men overvejer netop nu hendes fremtid hos dem og Saturday Night Live.

Flere offentlige personer har desuden langet ud efter Katie Rich. Den mest kendte er Chelsea Clinton, der som datter af Bill og Hillary Clinton selv var barn i Det Hvide Hus.

- Barron fortjener den samme chance, ethvert barn gør - at være barn, skrev hun søndag i et opslag på Facebook, som over 134.000 har reageret på.