Donald Trump

Obama efterlod dette brev på Trumps kontor: - Jeg vil ikke sige, hvad der står

Barack Obama har traditionen tro efterladt et brev til præsident Trump, men Trump nægter at fortælle pressen, hvad der står i brevet.

Præsident Trumps kamp mod pressen fortsatte, da han under et pressemøde søndag viste et brev fra Obama frem. Trump nægtede dog at fortælle, hvad der står i brevet.

- Det var virkelig sødt af ham at skrive det. Vi vil gemme det som et kært minde, men vi vil ikke fortælle pressen, hvad der står i det, fortæller Præsident Trump under pressemødet.

Trump har siden, han annoncerede sit kandidatur i juni 2015, haft et omstridt forhold til journalister. Adskillige gange har han refereret til pressen som værende uærlige, hvilket kan være grunden til, at han ikke vil dele brevet med dem. 

En tradition at efterlade et brev til sin efterfølger

Det er en velkendt tradition, at den afgående præsident efterlader et brev til ham, der overtager pladsen bag skrivebordet i det ovale kontor.

For otte år siden efterlod den dengang afgående præsident George W. Bush et brev til Obama, som sidenhen er blevet offentliggjort.

I brevet skrev Bush blandt andet: 

-  Meget få mennesker har haft æren af at kende det ansvar, du nu føler. Meget få kender den spænding, der er forbundet med dette øjeblik, og de udfordringer du vil møde.

Og i da Bill Clinton i 1993 overtog posten efter George H. W. Bush, skrev den afgående præsident følgende: 

-  Der vil være svære tider, som vil blive gjort endnu sværere af kritik, som du ikke føler, er retfærdig. Jeg er ikke god til at give gode råd, men du må ikke lade kritikken tage modet fra dig eller skubbe dig ud af kurs.

ABC News har offentliggjort de to foregående brevvekslinger mellem den afgående præsident og afløseren.

Donald Trumps hemmelighedskræmmeri angående sit brev fra Barack Obama, har fået flere Twitter-brugere til at komme med deres bud på, hvad der kunne stå i sådan et brev.

Hvad der står i Obamas brev til Trump, vil pressen ifølge Trump, ikke få at vide.