Her er de fire største løgne om Trumps ceremoni - og fakta
De nøgne tal viser, at USAs nyvalgte præsident og hans talsmand taler usandt om fredagens indsættelsesceremoni. Her er de fire løgnagtige påstande.
Efter indsættelsesceremonien for Donald Trump den 21. januar har det svirret frem og tilbage med påstande om, hvor mange mennesker der var til stede i Washington under indsættelsen.
Lørdag blev de amerikanske pressefolk hasteindkaldt til Det Hvide Hus, hvor de fik en skideballe for deres dækning af indsættelsen.
Den nyindsatte præsidents pressetalsmand Sean Spicer angreb pressen for at viderebringe fejlagtige informationer, men hvem har ret?
Præsidentens egen talsmand lader til at have opfundet sin egen dokumentation til at underbygge påstanden om, at Donald Trumps indsættelsesceremoni var den største nogensinde.
Den nyvalgte præsidents støtter spreder de forkerte oplysninger på internettet, men det bliver de ikke mere korrekte af.
Her er Donald Trumps og talsmanden Sean Spicers fire påstande – med efterfølgende fakta:
Påstand 1:
Billederne herunder er taget i samme vinkel og på samme tidspunkt i 2009 og 2017. Det vil sige netop som ceremonien er gået i gang. De viser tydeligt, at der var flere til stede i 2009.
Tilhængere af Donald Trump har efterfølgende hævdet, at billedet fra 2017 er taget lang tid før indsættelsen skulle finde sted.
Det afvises af Jim Bourg, der er fotochef hos nyhedsbureauet Reuters. Han skriver på Facebook, at billedet blev taget af fotografen Lucas Jackson klokken 12:01:18, netop som ceremonien for Donald Trump fandt sted.
Marcel Altenburg og Keith Still, som forsker i menneskemængder ved Manchester Metropolitan University har desuden analyseret flere fotos fra ceremonien. Over for New York Times anslår de, at der var 160.000 mennesker til stede i timen inden Trumps tale.
Da Barack Obama blev taget i ed som præsident i 2009 anslog myndighederne, at der var 1,8 millioner tilskuere i Washington.
Påstand 2:
Under en briefing hos efterretningstjenesten CIA sagde Donald Trump, at folkemængden i Washington så ud til at omfatte mellem en hel og halvanden million mennesker, og at den strakte sig helt ned til den 169 meter høje obelisk, Washingtonmonumentet.
En timelapse-video fra USAs public service-kanal PBS viser, at folkemængden aldrig strakte sig derned. Billederne er taget fra toppen af monumentet.
Til Donald Trumps forsvar skal det dog siges, at det set fra den nyvalgte præsidents synsvinkel godt kunne se ud som om, at menneskemængden strakte sig over til monumentet.
Påstand 3:
I forbindelse med en pressebriefing den 21. januar sagde Trumps talsmand, at der var så mange mennesker, at græsset mellem kongresbygningen og Washingtonmonumentet skulle beskyttes af måtter. Han hævdede at det var første gang nogensinde.
Dette er ikke korrekt.
Billederne herunder er fra Barack Obamas anden indsættelse i 2013.
Påstand 4:
Påstanden om antallet af passagerer i Washingtons metro blev bragt i spil for at underbygge Sean Spicers påstand om, at indsættelsesceremonien var den største nogensinde.
Metroselskabet kunne efterfølgende oplyse de korrekte tal.
Der blev kørt med 570.557 passagerer på dagen for Donald Trumps indsættelse. Tallene er for hele døgnet - helt præcist fra klokken 04.00 om morgenen til midnat, hvor metroen lukker.
Da Obama blev taget i ed første gang i 2009 satte trafikken rekord. Da var antallet oppe på 1,1 millioner.
Da Obama blev taget i ed anden gang i 2013 blev der kørt med 782.000 passagerer.