Donald Trump

Trump efterlader Twitter rødglødende med sin kommentar om massive protester

Millioner af mennesker marcherede forbi Det Hvide Hus under lørdagens kvindemarch. ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / Scanpix

USAs nye præsident, Donald Trump, kommenterer for første gang på de kvindemarcher, der fandt sted lørdag verden over.

Alene i Washington var over en million mennesker samlet for at demonstrere mod USAs nye præsidents kvindesyn.

Ikke nok med at millioner af mennesker gik i gaderne i Washington, hvor de blandt andet marcherede forbi Det Hvide Hus, fulgte demonstranter verden over også trop. I Danmark var mange mødt op på Christiansborg Slotsplads for at sprede budskabet om lige rettigheder.

Med lyserøde huer med påskriften "pussyhats" og skilte med passende slogans blev budskabet delt. Men på trods af den store folkemængde, der stod sammen om et fælles budskab, var stilheden slående fra kvindemarchens hovedperson, Donald Trump.

Tusindvis af mennesker står sammen for et samlet budskab.

Først dagen efter har han på sin Twitter-profil valgt at kommentere protesterne.

- Jeg så protesterne i går, men jeg havde indtrykket af, at vi netop havde haft et valg! Hvorfor stemte disse mennesker ikke?, skrev Donald Trump.

Trump anerkender ytringsfrihed

Kort tid efter Donald Trumps første tweet som kvindemarchen sendte han endnu en besked ud på sin Twitter-profil.

- Fredelige protester er kendetegnet for vores demokrati. Selv om jeg ikke altid er enig, anerkender jeg menneskers rettigheder til at udtrykke deres synspunkter.

Begge udmeldinger har fået Twitter til at gløde med reaktioner.

I tråden deles flere billeder - heriblandt et billede med Donald Trump og en taleboble, hvor der ikke er andet end en hundelort. Andre har delt billeder af skilte, hvor der står "fuck Trump", "Trump is a fart" og "She got more votes", hvilket henviser til, at Hillary Clinton fik flere stemmer ved præsidentvalget end Donald Trump.

March skal give håb for fremtiden

Ifølge Françoise Girard, der er chef for organisationen International Women's Health Coalition, handlede marchen om at forhindre den nye amerikanske regering i at ødelægge årtiers fremskridt. Det er kun det første skridt i en lang kamp for kvinders rettigheder, forklarer hun:

- Jeg deltager, fordi denne administration allerede har antydet, at de vil rulle kvinders rettigheder og kvinders seksuelle og reproduktive sundhedsrettigheder tilbage, siger hun og tilføjer:

- Og det vil vi ikke tillade dem at gøre.