Donald Trump

'Sig noget': Ny førstedame lovede at kæmpe

USAs nye førstedame tog ordet under indsættelsesdagens sidste fest.

Melania Trump sagde tidligt lørdag morgen de første ord i rollen som USAs nye præsidentfrue. 

Det skete under Armed Services Ball, den sidste af de tre officielle fester, som blev holdt i forbindelse med indsættelsen af den nye præsident, Donald Trump. 

Indtil da havde USAs førstedame stået tavs ved sin mands side - både under indsættelsen og de to andre fester - mens Donald Trump takkede for støtten og lovede at gøre "America great again".

Men under den sidste fest opfordrede Donald Trump sin kone til at tage ordet. 

- Sig noget, lød det fra præsidenten.

Og det gjorde præsidentfruen så.

- Tak alle sammen for jeres indsats. Jeg er beæret over at være jeres førstedame. Vi vil kæmpe. Vi vil vinde, og vi vil gøre USA stort igen, sagde den 46-årige slovensk-fødte førstedame. 

Kage og dans

Efterfølgende tog præsidentparret aftenens sidste dans til tonerne af sangen 'I will always love you', inden medlemmer af den amerikanske hær dukkede op på scenen og Trump-parret brød op og i stedet dansede med hver deres soldat. 

Den nye dansepartner tog dansen et skridt videre og drejede den nye præsidentfrue rundt et par gange undervejs.

Siden blev en stor lagkage bragt på scenen, som præsident Trump og vicepræsident under overværelse af deres koner skar ud med en sabel, inden de til slut forlod aftenens sidste fest med deres familier.

Melania Trump flytter i første omgang ikke med sin mand til Det Hvide Hus. Hun har i stedet valgt at blive i parrets hjem i Trump Tower i New York, så hendes 10-årige søn Barron kan fortsætte sin skolegang.