Udland

Prins William forlader job og flytter familien til London

Prins William og hertuginden af Cambridge, Catherine, flytter deres familie tilbage til London for at hjælpe dronningen med hendes pligter.

Prins William og hans hustru flytter tilbage til London sammen med hele deres familie. Det meddeler Kensington Palace i en pressemeddelelse.

Ifølge udmeldingen skal prins William og hertuginden hjælpe dronning Elisabeth med de royale pligter og de hjælpeorganisationer, som de støtter.

Samtidig skal parrets børn, Prins George og Prinsesse Charlotte, nu starte i skole og vuggestue i London. Det tyder altså på, at flytningen er permanent.

Prinsen stopper sit ”normale” job

Familien har i de seneste år boet i Norfolk, som ligger i Østengland tæt på Cambridge, hvor prinsen har arbejdet som helikopterpilot hos East Anglia Air Ambulance.

Det er første gang, at en kongelig, der har en direkte linje til tronen, har taget et normalt job. Prinsen valgte dog at donere sin løn til velgørenhed.

Men efter to års tjeneste hos East Anglia Air Ambulance stopper prinsen til sommer, da familien flytter. 

Selv fortæller han, at jobbet har været en stor oplevelse.

- Det var et stort privilegium at flyve med East Anglia Air Ambulance. Jobbet har givet mig erfaringer, som jeg vil tage med mig resten af mit liv, og som vil give mig kostbare perspektiver på mit royale arbejde i årtierne frem, siger Prins William i pressemeddelelsen.