Donald Trump

Madonnas sang til Trump: 'Du kan sutte min...'

Der var flere kendte ansigter til ’Women’s March i Washington, og mange af dem slyngede hårde ord afsted mod præsidenten.

Omkring 500.000 mennesker var lørdag samlet til kvindemarch i Washington i protest mod den nye amerikanske præsident, Donald Trumps, kvindesyn.

Også nogle af verdens største stjerner, heriblandt Madonna. Og hun var heller ikke bleg for at give sin mening til kende.

- Velkommen til revolutionen af kærlighed – til oprøret mod den nye alder af tyranni. Det er ikke kun kvinder, der er i fare, men alle marginaliserede folk, startede Madonna.

Herefter sang dronningen af pop flere sange. I den sidste af dem, som du kan se herunder, får hun publikum til at synge med og slutter på linjerne: "I'm not your bitch. Donald Trump suck my dick".

Moore opfordrede til oprør – hver dag 

Aktivist og dokumentarist Michael Moore deltog også ved dagens demonstration. Her lagde han ikke skjul på, at han ikke ønsker, at der ikke skal være nogle nemme dage for Trump på posten.

Han opfordrede under sin tale til, at alle skulle ringe til deres lokale kongresser - hver dag. 

- Jeg vil have, at I alle skal ringe til jeres kongres hver eneste dag. Og jeg vil poste ting hver dag, som I skal ringe og fortælle dem. Det skal være en del af jeres faste rutine. De vil aldrig vide, hvad der rammer dem, lød det fra Michael Moore.

Ingen lyd fra præsidenten

Ud over Madonna og Michael Moore har også filmstjernen Scarlett Johansson været på scenen, ligesom den amerikanske journalist og feminist Gloria Steinem og den politiske aktivist, professor Angela Davis.

Donald Trump har skabt vrede blandt mange liberale amerikanere ved blandt andet at udtale sig nedladende om kvinder, mexicanere og muslimer.

Holdet bag den republikanske præsident har endnu ikke kommenteret marchen. 

Trump hold lørdag en kort tale. I den fortalte han, at han elskede CIA, men at han samtidig var i krig med de mest uærlige mennesker på jorden.