Donald Trump

Trumps tale kaldt en dårlig parodi: Øh, hr. præsident, hvad med vores forfatning?

Ikke alle var lige begejstrede for præsidentens indsættelsestale.

Der var smæk for skillingen, da præsident Donald Trump fredag holdt sin indsættelsestale i Washington D.C efter at være blevet taget i ed som USA's nye leder.

Talen lød mere som en valgtale end en egentlig indsættelsestale, vurderer TV 2's USA-analytiker, Mirco Reimer Elster, og flere amerikanere ser ud til at dele den holdning.

Journalist på The New York Times, Nicholas Kristoff skrev således, at præsident Trump 'må have fået forvekslet sine taler'.

- Han giver en bitter, negativ kampagnetale, ikke en forenende, himmelstræbende indsættelsestale, skrev journalisten på Twitter under talen.

Konservativ kommentator: OMG

Bill Kristol, som ellers normalt er en konservativ - og dermed republikanerglad - kommentator, var ikke synderligt begejstret for den nye præsidents tale.

Under talen skrev han ganske kortfattet på Twitter: OMG (oh my God, red.)

Efterfølgende uddybede han med dette tweet:

- Jeg vil være uforskammet gammeldags her: Det er dybt deprimerende og plat at høre en amerikansk præsident erklære 'Amerika Først'.

En dårlig liberal parodi

En af den tidligere præsident Barack Obamas forhenværende talerskrivere, Jon Favreau, fulgte også Donald Trumps indsættelse, og han havde et par ord med på vejen til den nye præsident:

- Det var ligesom en dårlig liberal parodi på en republikansk præsidents indsættelsestale, skrev han tørt.

Indenda kaldte han Donald Trump for en populist, der alene vil blive dømt på, hvorvidt han kan leve op til sine populistiske løfter.

- Hvis ikke, fejler han, skrev Jon Favreau.

Også Eliot A. Cohen, en velanset professor fra Johns Hopkins University i Baltimore, følte trang til at give sit besyv med på talen:

- Midt mellem alle løgnene, det højtravende sludder, beskyttelsespolitikken og hans kæften op om Amerika Først, siger han ikke ét ord om vores forfatning. Ikke et ord, skrev han under talen.