Udland

Hunde som Shiva er vigtigste redskab for at finde overlevende på skihotel

Hunde er sat ind i kampen for at finde overlevende ved italiensk skihotel, fortæller sektionschef ved Beredskabsstyrelsen.

En lavine udløst af jordskælv onsdag har ramt og delvist begravet et skihotel i byen Farindola i det centrale Italien.

Op mod 30 personer frygtes dræbt.

Redningsmedarbejdere er netop nu i gang med redningsarbejdet for at finde overlevende efter ulykken.

Hunde er fantastiske i de situationer

Et af de vigtigste redskaber i kampen mod tiden er redningshunde. Det fortæller Nicolai Rauhe Kristensen, der er sektionschef ved Beredskabsstyrelsen.

- Redningshundene er rigtig, rigtig dygtige til meget hurtigt at danne sig et overblik over, hvor i bygningen der er færd af noget, og hvor der kan ligge nogle mennesker. Der er hundene helt fantastiske, siger han.

Han har taget redningshunden Shiva med i News-studiet. Shiva er en af den slags hunde, der bliver brugt ved katastrofer som den, man ser i Italien i øjeblikket.

Kan overleve op til 72 timer

Ved jordskælv og laviner er hundene de første, der bliver sendt ind for at lede efter overlevende. Redningmandskabet undersøger derefter de steder, som hundene har markeret med kamera og lyttudstyr, fortæller Nicolai Rauhe Kristensen.

Der befandt sig omkring 30 gæster og medarbejdere på skihotellet, da lavinen ramte. Tre personer er ifølge tv-stationen RAI bekræftet død.

Men der er forsat muligheder for at finde overlevende fortæller Nicolai Rauhe Kristensen.

- En tommelfingerregel er, at man kan overleve i 72 timer i gode forhold. Men et koldt sted som dette falder chancerne drastisk.

Flere jordskælv i Italien

Italien blev onsdag ramt af flere jordskælv, der sendte rystelser igennem den centrale del af landet. De kunne også mærkes i hovedstaden Rom.

Efter flere skælv onsdag holdt undergrundsbanen i Rom stille af sikkerhedshensyn. Og det italienske udenrigsministerium og en række skoler blev evakueret. 

Redningskøretøjer og helikoptere blev sat ind for at tjekke omfanget af eventuelle skader fra skælvene. 

I august 2016 blev flere hundrede mennesker dræbt efter voldsomme jordskælv.