Udland

Far skulle hente noget i bilen, da lavinen ramte - hustru og børn spærret inde

Den 38-årige familiefar Giampiero Parete var ved at hente noget i sin bil, da en lavine ramte hotellet Rigopiano og spærrede hans familie inde.

Det var den 38-årige familiefar Giampiero Parete, der alarmerede myndigheder om, at en stor lavine havde ramt hotellet Granpiano i det centrale Italien.

Det var han i stand til, fordi han var uden for hotellet, da lavinen ramte. Nærmere bestemt var han ved at hente noget i sin bil, da snemasserne kom væltende.

- Jeg er i live, fordi jeg var ude for at hente noget i bilen. Min kone og mine to børn er inde på hotellet, har han ifølge avisen La Repubbliqa sagt til lægerne.

Søgte tilflugt i bilen

Giampiero Paretes familie er iblandt de mellem 20 og 30 mennesker, der er spærret inde på hotellet, og som frygtes at være blevet dræbt i lavinen. Foreløbig er en enkelt person bekræftet omkommet.

Selv gemte han sig i sin bil og slap på den måde uskadt.

- Lavinen kom, og jeg blev dækket af sne. Men det lykkedes mig at komme ud. Bilen var ikke begravet, så jeg kunne vente på redningsfolkene inde i bilen, siger han.

Skulle være rejst inden lavinen kom

Han forsøgte først at alarmere myndighederne klokken 17.40 onsdag, men kunne tilsyneladende ikke komme igennem. I stedet ringede han til sin chef, der slog alarm.

Ifølge chefen, Quintino Marcella, var gæsterne på hotellet ved at tage af sted og skulle faktisk have været med en bus klokken 15, altså to en halv time inden, lavinen ramte. Men på grund af det kraftige snefald kunne den ikke nå frem, og gæsterne måtte vente på, at en sneplov ryddede vejen.

Giampiero Parete arbejder som kok i en lille by ved navn Montesilvano, der ligger tæt på Rigopiano-hotellet. Det er et sted, der primært besøges af lokale og altså ikke turister.