Obama til Trump: - Lyt til dine rĂĄdgivere

Barack Obama overlader præsidentposten til Donald Trump på fredag.

Barack Obama holdt onsdag sit sidste pressemøde som præsident i USA.

Og han benyttede blandt andet pressemødet til at give et godt råd til Donald Trump, som afløser ham på fredag.

- Det her job er sĂĄ vigtigt, at man ikke kan klare det alene, sagde han og opfordrede Donald Trump til at lytte godt efter, hvad hans rĂĄdgivere siger.

Donald Trump bliver officielt udnævnt som præsident på fredag, hvor der vil være en indsættelsesceremoni for ham.

Forsvarede benĂĄdning af Chelsea Manning

Barack Obama brugte ogsĂĄ pressemødet til at forsvare sin beslutning om at benĂĄde den tidligere soldat, Chelsea Manning, der sidder fængslet for at have lækket fortrolige dokumenter.

- Straffen, hun fik, var ude af proportioner i forhold til den straf andre, som er blevet givet andre i lignende sager, sagde han.

Han sagde yderligere, at han ikke er bekymret over, om den forkortede fængselsstraf vil anspore andre til at lække fortroligt materiale, fordi Chelsea Manning allerede har modtaget en hård fængselsstraf.

Med benĂĄdningen kan Chelsea Manning være fri den 17. maj i ĂĄr. Chelsea Manning har siddet i fængsel i over seks ĂĄr og var oprindeligt dømt til at sidde bag tremmer indtil 2045.

Barack Obama benyttede pressemødet til at sende en hilsen til Bush-familien, der i øjeblikket lider under, at den tidligere præsident i USA George Bush Senior er blevet indlagt med en lungebetændelse.

- Vi har været i kontakt med Bush-familien. De har ikke bare dedikeret deres liv til vores land – de har også været en fantastisk støtte for min familie. Gode mennesker, lød det fra Obama.