Udland

Er det en dinosaur eller en alligator? Kæmpe reptil slentrer lige forbi familie i Florida

Et par i Florida kunne ikke tro deres egne øjne, da de fik et sjældent syn under en morgengåtur i weekenden.

Kim Joiner og hendes mand var netop ved at afslutte deres morgenvandretur i weekenden, da der pludselig var noget, der puslede i buskene tæt ved parret. Og bare få meter fra dem kom en kæmpe alligator frem og slentrede lige så stille hen over vejen. 

- Det ligner en dinosaur, udtalte nyhedsvært på den amerikanske tv-kanal News 6, Justin Warmoth, da han så videoen med den store alligator. 

Og han er ikke den eneste, som er overrasket over størrelsen på dyret. Alligatoren blev set i naturområdet Circle B Bar Reserve, og videoen er blevet uploadet på deres facebookside. Kommentarsporet under opslaget er fyldt med kommentarer om dyrets størrelse.

- Holy smokes, det er en stor en, skriver Jean Pellitier under opslaget.  

Alligatoren, som ifølge BBC har fået kælenavnet "pukkelryg", er omkring 3,7 meter lang, og da News 6 spurgte Kim Joiner, hvor meget den mon vejer, svarede hun:

- Enormt meget

Alligatoren valgte at komme frem fra buskadset lige mellem to familier, som begge var ude at vandre. På videoen ses familien Buckley, som også kun var få meter fra dyret på den modsatte side.

- Det var bare ærefrygtindgydende, udtalte Kirsti Buckley til ABC News om oplevelsen.

Hun nåede at tage sit kamera frem og tage en masse billeder af hændelsen.

- Den ser helt forhistorisk ud. Se bare dens fødder, når de rammer jorden. Det er fantastisk. I min fantasi kan jeg føle jorden ryste, sagde Buckley til ABC News.

Efter Kim Joiners uploadede videoen på Facebook, er den blevet et viralt hit.  Men det er naturområdet, hvor det store dyr er set, også. Siden i søndags har Circle B Bar Reserve i Polk County haft ekstra mange håbefulde besøgende, der prøver at fange et glimt af den store reptil.

Circle B Bar Reserve ligger kun ca. 65 km. fra Lake Buena Vista, hvor en 2-årig dreng sidste år blev dræbt af en anden alligator.  

Heldigvis forløb Kim Joiners møde med kæmpe-alligatoren helt fredeligt. Den lod sig filme og fotografere, mens den stille og roligt gik hen over stien og forsvandt ind i buskadset på den anden side.