Udland

Mand mistænkt for nytårsangreb i Tyrkiet er anholdt

Formodet gerningsmand bag angreb, der kostede knap 40 mennesker livet, er pågrebet ifølge tyrkisk avis.

Manden, der menes at stå bag et blodigt angreb mod en natklub nytårsaften i den tyrkiske storby Istanbul, er anholdt.

Det skriver flere tyrkiske medier heriblandt avisen Hürriyet.

På sin netavis skriver Hürriyet, at den mistænkte er blevet pågrebet i Istanbul, og at han lige nu føres til det lokale politis hovedkvarter.

Ifølge The Guardian takker den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavuşoğlu, politi og sikkerhedsstyrker, "som har fanget Reina-gerningsmanden (navnet på natklubben, red.) i folkets navn."

39 mennesker dræbt

Angrebet var rettet mod festende mennesker, der fejrede nytåret på natklubben Reina. 39 personer blev dræbt i massakren, som Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag. 69 personer blev såret.

Over halvdelen af ofrene var udlændinge. De kom fra blandt andet Tyskland, Belgien, Frankrig og en række lande i Mellemøsten. Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice var ingen danskere blandt de dræbte eller sårede.

Omkring 500 til 600 mennesker var til stede på diskoteket, da angrebet skete. På trods af den store menneskemængde, og at Tyrkiet havde iværksat ekstra sikkerhedsforanstaltninger, lykkedes det gerningsmanden at flygte fra stedet - angiveligt lykkedes det ved, at han lagde sit våben i natklubben og blande sig med flygtende festgæster. 

Siden gerningsmandens flugt har en menneskejagt været i gang i Tyrkiet. 

150.000 dollar i kontanter

Tidligere mandag oplyste den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmus, at også en efterretningstjeneste har været involveret i at planlægge massakren nytårsaften. 

Politiet ransagede ifølge Hürriyets oplysninger en lejlighed søndag. 

Her fandt betjente 150.000 dollar i kontanter. Det var angiveligt meningen, at gerningsmanden skulle have pengene, men det havde ikke været muligt for ham at få fat i dem på grund af den intense politijagt.