Donald Trump

Velkommen præsident Trump: "Pussyhatte" truer med at overtage Washington

En pink manifestation skal vise modstand mod USAs kommende præsident. Pussyhatten går sin sejrsgang i USA.

USAs kommende præsident Donald Trumps kontroversielle kommentarer mod kvinder får nu konsekvenser fra en uventet kant.

Et stort antal kvinder ventes at demonstrere mod USAs nye leder dagen efter indsættelsesceremonien den 20. januar.

Tusindvis af demonstranterne vil formentlig bære en lyserød strikhue - en såkaldt "pussyhat" - der kan oversættes med missehat - eller mere vulgært; "fissehat".

Den nyvalgte amerikanske præsident har nemlig fået kvinderne (og mændene) fra USAs strikkesamfund på nakken. De har grebet deres pinde og produceret over 60.000 lyserøde hatte, skriver AP.

Håber på mere end en million

Navnet på de lyserøde strikhuer refererer til Donald Trumps mandschauvinistiske kommentar om at 'tage dem i fissen', som på engelsk lyder 'grab them by the pussy'.

Demonstrationerne i Washington ventes at samle 200.000 deltagere, men de to kvinder bag idéen The Pussyhat Project håber på, at kvinder verden over kan nå at producere 1,17 millioner huer.

De to kvinder bag idéen, Krista Suh og Jayna Zweiman fortæller, at de lyserøde strikhuer tjener to formål.

- Det ene formål er at skabe et hav af pink, som vil give demonstrationen en stærk identitet, siger Jayna Zweiman til AP.

Det andet formål er at give kvinder over hele verden mulighed for at vise deres støtte til de kvinder, som demonstrerer mod Donald Trump i Washington, fortæller hun.

De kvinder som strikker pussyhatte opfordres til at vedlægge en note som beskriver, hvem der strikkede huen og hvilken del af kvindesagen de føler stærkest for.

- En pussyhat er en gave. Den koster ikke penge. (...) Du kan få den hos en som strikker, en syerske eller en som hækler. Du kan efterspørge én via de sociale medier, og så kan det være, at nogen sender dig en, siger Jayna Zweiman.

Desuden vil kvinderne bag projektet sørge for, at der bliver etableret udleveringssteder ved demonstrationerne i Washington.

Som du kan se herunder bliver projektet støttet af mænd, kvinder, unge og gamle...