Udland

USA sanktionerer nordkoreanske topfolk for tortur af fanger

Sanktioner for alvorlige overtrædelser af menneskerettighederne rammer blandt andre Kim Jong-uns søster.

Den amerikanske regering indfører sanktioner mod flere ledere i Nordkorea. Det sker som svar på alvorlige overtrædelser af menneskerettighederne samt censurmisbrug.

Det oplyser USA's finansministerium i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

I alt bliver syv personer føjet til USA's efterhånden lange liste over sanktionerede nordkoreanere. Det gælder blandt andre Kim Won Hong, der er leder af landets sikkerhedstjeneste, MSS.

- MSS praktiserer tortur og umenneskelig behandling af fanger under forhør i landets netværk af politiske fangelejre, skriver finansministeriet.

- Misbruget inkluderer prygl, tvungen sult, seksuelle overgreb, tvungne aborter og drab på spædbørn.

Ulovlige drab, bortførelser og tvangsarbejde

Sanktionerne rammer også Kim Yo-jong. Hun er lillesøster til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, og sidder på en af de øverste poster i en afdeling af den magtfulde centralkomité i Arbejderpartiet.

Erklæringen fra det amerikanske finansministerium er offentliggjort samtidig med en rapport fra landets udenrigsministerium om overtrædelser af menneskerettighederne i Nordkorea.

- Den nordkoreanske regering fortsætter med at begå ulovlige drab, bortførelser, vilkårlige anholdelser og tilbageholdelser, tvangsarbejde og tortur, oplyser udenrigsministeriet i sin rapport.

USA: Kim Jong-un udfører "notoriske overgreb"

I juli placerede USA for første gang Kim Jong-un på listen over sanktionerede nordkoreanere. Det skete, fordi Nordkoreas leder ifølge den amerikanske regering har udført "notoriske overgreb" på sin egen befolkning.

Sanktionerne retter sig ifølge nyhedsbureauet Reuters mod ejendom og værdier, der ligger inden for USA's jurisdiktion.