Nuttethed med mere nuttethed: Ny pandaunge vises frem i Madrid Zoo

For ca. fem måneder siden blev en lille pandaunge født i Madrid Zoo. Nu har den fået et navn og er klar til at blive vist frem til havens besøgende.

I dag blev det nyeste medlem af pandafamilien i Madrid Zoo vist frem for første gang til stor begejstring for pressen og havens besøgende.

Pandaungen har fået navnet Chulina, hvilket på dansk kan oversættes til både ’livlig’, ’sjov’ og ’smuk’. Navnet er en hyldest til den første panda, Chulin, der blev født i Madrid Zoo for 34 år siden.

Pandaungen Chulina blev i dag vist frem til pressen og besøgende gæster for første gang.
Pandaungen Chulina blev i dag vist frem til pressen og besøgende gæster for første gang. Foto: SERGIO PEREZ / Scanpix

- Jeg vil gerne hjerteligt lykønske Madrid Zoo. Den lille unge, som for nyligt er blevet født, har nu officielt fået navnet Chulina. Jeg vil også gerne sende min dybeste tak til alle de ansatte i zoo og forskningscentret for store pandaer i Chengdu, fordi det tager sig af Chulina. Det sagde den kinesiske ambassadør i Spanien, Lv Fan, under fremvisningen af den nye pandaunge 

Chulina er den første hun-panda, der er blevet født i Madrid Zoo. Hun blev undfanget på naturlig vis af to voksne pandaer, den spanske zoologiske have har lejet fra kinesiske myndigheder siden 2007.

Der er i løbet af de sidste 34 år blevet født fem pandaer i Madrid Zoo, men de fire forud for Chulina har alle været hankøn.

Pandaen har længe været en truet dyreart, men hele 1.864 pandaer lever nu i natulige omgivelser i Kina. Det bamsede dyr er derfor blevet rykket fra kategorien ’truet dyreart’ til at være en ’sårbar dyreart’.