Udland

Kronprinsesse revser pressen: Hold jer fra min søn

Den norske kronprinsesse, Mette-Marit, kritiserer pressen i et åbent brev, hvor hun samtidig meddeler, at sønnen ikke vil optræde i medierne mere.

Dagen før sønnen fylder 20 år, skriver den norske kronprinsesse, Mette-Marit, et åbent brev til de norske medier og beder dem om at holde sig væk fra sønnen.

- De sidste par år har været præget af en udvikling, som jeg som mor selvfølgelig gerne havde været foruden. Marius bliver udsat for et pres fra de norske medier, som jeg ikke mener er værdigt, skriver kronprinsessen i brevet.  

Hun fortæller også, at han ikke er en offentlig person med en offentlig rolle, og han skal heller ikke have offentlige pligter som sine søskende. 

- Rollen har vist sig vanskelig at tolke for andre. Helt fra han var spæd. Alt fra forældre som kom med velmente råd, til lærere som altid har haft andre forventninger til Marius' opførsel end til andre. Jeg er dog ikke bedre selv. Jeg har også taget mig selv i at have urealistiske forventninger til hans opførsel, fortsætter hun.

- At Marius nu fylder 20 år gør ikke, at han kan betragtes som fritlevende vildt, skriver hun.

Fra 'SKAM' til USA 

Ifølge det norske nyhedsmedie NRK så flytter den snart 20-årige Marius Borg Højby snart til USA, hvor han skal studere – og samtidig får mulighed for at slippe for den norske presse.

Marius har i den forbindelse sagt nej til alle spørgsmål og interview og har i det hele taget forsøgt at holde lav profil.

Alligevel kunne fans af den populære ungdomsserie SKAM sidste forår opleve Marius på slap line, som statist til en festscene i serien.

Screendump fra TV-serien SKAM, hvor Marius medvirker som statist.

Slettet fra familien 

- Jeg håber, at det fremgår af brevet, at Marius ikke ønsker at være i medierne. Det er pointen med brevet, siger kommunikationschef ved Det Norske Kongehus, Marianne Hagen.

Hun fortæller samtidig, at Marius vil blive slettet fra kongefamiliens officielle side, så han altså ikke fremgår som en del af familien, som pressen kan kontakte.

Ifølge brevet skulle det først ske fredag, altså på Marius' 20 års fødselsdag, men allerede nu er han slettet fra kongefamiliens side.

Screendump fra kongefamilien officielle side, hvor Marius ikke længere kan ses.