Donald Trump

Twitter var rødglødende: Derfor var Obamas ene datter ikke til stede

Kunne hun ikke få fri fra studiejobbet? Havde hun stuearrest? Hvor var 15-årige Sasha Obama, da hendes far takkede af som præsident?

Et af de mest bevægende øjeblikke under præsident Obamas store afskedstale efter otte år i Det Hvide Hus var, da han takkede sin kone Michelle og sine to døtre. 

Kameraerne bevægede sig gennem salen og fandt en rørt førstedame og parrets datter Malia, der begge sad ved siden af vicepræsident Joe Biden og hans hustru. 

Men hov... Der manglede én. Hvor var den yngste Obama? 

Den yngste af præsidentparrets døtre, Sasha Obama, var der ikke til at se sin fars store afskedstale.

Det er skoledag i morgen

Spørgsmålet spredte sig som en steppebrand på Twitter. Og hashtagget  blev lynhurtigt blandt de mest brugte i USA. 

Nogle twitterbrugere jokede med, at den 15-årige sikkert havde federe - mere teenageagtige - ting at tage sig til.

Andre foreslog, at datteren måske havde fået stuearrest, og at Michelle Obama er så kontant en opdrager, at "stuearrest betyder stuearrest". 

...eller at den afgående præsident er typen, der ikke vil lade sin datter være længe oppe, når det er skoledag i morgen. Heller ikke selvom han skal give sin sidste tale som leder af den frie verden.

Joke spredte sig i medierne

Og så var der præsten Broderick Greer, der pludselig blev citeret i alle mulige amerikanske medier, fordi han havde skrevet: 

- Sasha havde lektier for, så hun kunne ikke være der. 

Broderick Greer skriver normalt indlæg til den anerkendte avis Washington Post, men folk misforstod og troede, at han var en journalist, der rapporterede den sande grund til, at Sasha Obama ikke var til stede i salen i Chicago.

Han måtte derfor forsikre, at hans tweet var ment som en joke. 

Men faktisk var han den, der kom tættest på sandheden. 

Sasha havde en eksamen

15-årige Sasha Obama går på Sidwell Friends-gymnasiet i Washington D.C. - langt fra familiens hjemby Chicago, hvor den store farveltale blev holdt natten til onsdag, dansk tid. 

Og det var faktisk hendes skolegang, der spændte ben for hendes tilstedeværelse ved faderens sidste store tale som præsident. 

Folk fra Det Hvide Hus måtte bøje sig for Twitter-massernes krav om svar og fortælle, at Sasha Obama ikke kunne komme med til Chicago, fordi hun skulle til eksamen. 

Bliver boende i Washington

Datterens skolegang er så vigtig for Obama-parret, at familien har tænkt sig at blive boende i Washington i nogle år endnu, selvom Donald Trump overtager præsidentboligen næste fredag. 

For knap et år siden fortalte Washington Post, at Barack Obama dengang ikke havde konkrete planer for, hvad han vil lave efter præsidentembedet. Men familien vil blive i Washington for datterens skyld.

- Vi er nødt til at blive i nogle år, så Sasha kan blive færdig, forklarede Obama. 

- At skifte skole midt i gymnasiet - det er hårdt. 

18-årige Malia Obama blev færdig på gymnasiet i maj 2016. Det er planen, at hun skal gå på Harvard, ligesom sin mor, når hun har holdt et sabbatår. 

Du kan se hele talen her: 

Natten til onsdag dansk tid talte Barack Obama for sidste gang offentligt som USA's præsident - se og hør hele talen.