Udland

Trumps justitsminister-kandidat lover at beskytte homorettigheder

To demonstranter iført Ku Klux Klan-tøj forstyrrede høringen af Jeff Sessions i senatet i USA.

Jeff Sessions, der er nomineret af den kommende amerikanske præsident Donald Trump til posten som justitsminister for USA, lover at beskytte homo- og transseksuelles rettigheder. Det sagde han ved tirsdagens høring i Senatet. 

De personer, som Trump har nomineret til ministre og topembedsmænd, skal for størstedelen bekræftes af Senatet. Den proces gik i gang tirsdag. I sin åbningstale understregede Sessions, at det er vigtigt at beskytte de mest udsatte i samfundet.

 - Justitsministeriet må aldrig vakle i sin forpligtelse til at beskytte borgerrettigheder for alle amerikanere. Specielt dem, der er mest sårbare, sagde han.

Desuden påpegede han vigtigheden af at sikre, at alle, der er stemmeberettigede, får mulighed for at stemme ved valg. Den 70-årige understregede også, at han effektivt vil retsforfølge dem, som igen og igen krænker USA's grænser. Ifølge Reuters var det forventet, at Sessions ville blive mødt af kritiske spørgsmål på grund af beskyldninger om racerelaterede kommentarer tidligere i karrieren. 

Tirsdagens høring blev forstyrret af to demonstranter, der var mødt op. De var klædt ud som Ku Klux Klan-medlemmer med hvide dragter med hvide hætter og råbte op om Sessions fortid.