Trump tordner mod skuespiller efter Golden Globe-tale

Meryl Streep gav Donald Trump en verbal kindhest til Golden Globe-showet. Nu skyder han tilbage på Twitter.

- Meryl Streep, en af de mest overvurderede skuespillerinder i Hollywood, hun kender mig ikke, men angreb mig i går aftes ved Golden Globe-showet. Hun er en...

Sådan skriver den kommende amerikanske præsident Donald Trump på Twitter efter prisuddelingen Golden Globe, der løb af stablen i nat dansk tid.

Den 67-årige skuespiller Meryl Streep vandt ved showet en ærespris for sin lange karriere i Hollywood, men det var indholdet i hendes efterfølgende takketale, der stjal fokus.

Gjorde grin med handicappet journalist

Tydeligt bevæget talte Streep om en ”præstation”, der ”forbløffede” hende. Ikke fordi den var god, men fordi der aboslut intet positivt var at sige om den.

- Personen, der har bedt om at sidde i det mest respekterede sæde i landet, efterlignede en handicappet reporter. En, som han overgik i privilegier, magt og evne til at slå tilbage, sagde Meryl Streep ifølge CNN.

Uden at nævne ham ved navn en eneste gang, brugte Meryl Streep det meste af sin cirka seks minutter lange tale til at tordne mod USA’s kommende præsident, Donald Trump.

Udtalelsen fra Meryl Streep henviser til en hændelse i slutningen af 2015, hvor Donald Trump kom i massiv modvind for med sine bevægelser at efterligne den handicappede journalist Serge Kovaleski fra New York Times.

Trump afviser i nyt tweet, at han gjorde grin med Kovaleski.

- Hillary-tilhænger som tabte stort. For ét-hundredende gang, jeg gjorde aldrig grin med en handicappet reporter (det ville jeg aldrig gøre) jeg immiterede ham bare, skriver Donald Trump.

I et telefoninterview med New York Times forklarer Donald Trump episoden med Serge Kovaleski.

- Jeg har aldrig hånet nogen. Reporteren blev nervøs, fordi han havde ændret sin historie, siger han til avisen og fortæller, at journalisten forsøgte at tage afstand fra en tidligere artikel, som han havde skrevet om angrebet på World Trade Center.

Kæmpede for at holde tårerne tilbage

For Meryl Streep var der dog ingen tvivl.

- Det knuste mit hjerte, da jeg så det, og jeg kan stadig ikke få det ud af mit hoved, for det var ikke en film, det var virkelighed, sagde Meryl Streep og fortsatte:

- Denne trang til at ydmyge fra en offentlig person….fra en, der er så magtfuld, det siver ned til alle andre, fordi det giver en slags tilladelse til alle andre til at gøre det samme.

- Når magtfulde personer burger deres position til at mobbe andre, taber vi alle, tilføjede hun.

Den følelsesladede tale fik alle gæsterne til at lytte intenst med, og skuespilleren Kerry Washington kæmpede for at holde tårerne tilbage.