Udland

CNN: Aarhus blandt de bedste steder at rejse hen i verden

Aarhus bliver nævnt som en af de 17 bedste rejsedestinationer i verden på en liste, som CNN har lavet i samarbejde med eksperter.

Det amerikanske medie CNN har i samarbejde med eksperter verden over lavet en liste over de 17 bedste steder at tage på ferie i 2017.

Og blandt de 17 destinatoner, der blandt andet inkluderer Colombia, Bermuda og Thailand, har eksperterne fundet plads til Aarhus.

I begrundelsen nævnes det, at København og Stockholm altid har figureret højt på lister over byer med god mad og sans for mode, men at Aarhus er en overset perle i den sammenhæng.

Men det kommer til at ændre sig nu, når Aarhus bliver den europæiske hovedstad for kultur i 2017, skriver CNN.

- Med sit nyudviklede havneområde og sine brostensbelagte gamle bygader fra det 14. århundrede, har Aarhus genopfundet sig selv som en miniferiehovedstad i Nordeuropa, lyder det blandt andet i beskrivelsen.

Aarhus får også ros for sin kunst, mad og kultur og de mange events, der er planlagt i Danmarks næststørste by det kommende år.

Det er ikke første gang, at Aarhus får positiv omtale i udlandet. Den kendte rejseguide Lonely Planets 'Best in Europe 2016' havde sidste år Aarhus på andenpladsen i deres top-10 over de hotteste rejsedestinationer i Europa.

Her er de 16 andre destinationer på CNNs liste over de bedste rejsemål i 2017:

Prince Edward Island, Canada

Penang, Malaysia

Colombia

Bermuda

Katahdin Woods og Waters National Monument i USA.

Isaan, Thailand

Bhutan

Chengdu, Kina

Bordeaux, Frankrig

Det vestlige Island

Albanien

Amman, Jordan

Rwanda

Senegal

Houston, USA

Great Barrier Reef, Australien