Udland

Trump mobber Schwarzenegger: Prøv lige at sammenligne ham med mig

Donald Trump skal være USA's præsident. Men det forhindrer ham ikke i at mobbe sin afløser i tv-showet "The Apprentice."

Han har fået et nyt job, nogle måske ville mene er vigtigere end jobbet som vært og chefproducer på et populært amerikansk reality-show i tv.

Donald Trump starter om to uger i sit nye job som USA's præsident - hans afløser som vært i det populære amerikanske tv-show "The Apprentice" (Lærlingen, red.) er ingen ringere end The Terminator, den tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger.

Nu er det ham, der skal fyre en af deltagerne til sidst i programmet og sige "you are terminated" - i 14 sæsoner har det været Donald Trump, der sagde "you are fired" til en af deltagerne.

Savner måske tv-job

Man skulle måske tro, at Donald Trump ville opfatte præsidentjobbet som et klart skridt fremad i karrieren og ønske Schwarzenegger, der er tilbage som reality-personlighed efter at have haft en høj politisk post, alt det bedste.

Men 70-årige Trump, der ikke holder følelserne tilbage når han tweeter, savner måske tv-jobbet. I hvert fald langer han i tweets nu ud efter Arnold Schwarzenegger og påpeger, at The Terminator har oplevet langt dårligere seertal i sin første sæson, end Trump havde i sin første sæson.

- Wow, tallene er kommet, og Arnold Schwarzenegger blev slagtet. Så meget for at være en filmstjerne - og det var sæson ét i sammenligning med sæson 14. Prøv at sammenligne hans første sæson med min første sæson. Men hvem bekymrer sig om det, han støttede Kasich og Hillary, skriver Donald Trump i to tweets - hans udbrud er for voldsomt til at kunne rummes i et enkelt tweets 40 bogstaver.

Arnold Schwarzenegger, der var republikansk guvernør i Californien fra 2003 til 2011, var en af de prominente republikanere, der som John Kasich valgte af undsige sin partifælle Donald Trump og støtte den demokratiske kandidat Hillary Clinton.

The Terminator plejer at være mand for at slå igen, og han har da også givet Trump svar på tiltale.

- Jeg ønsker dig alt det bedste, og jeg håber, du vil arbejde lige så hårdt for ALLE amerikanere, som du arbejdede for dine seertal, skriver Arnold Schwarzenegger i et tweet.

Donald Trump har ifølge New York Daily News ihærdigt afvist at en historie, hvor CNN fortalte at Trump ville fortsætte som chefproducer på "The Apprentice" ved siden af præsidentjobbet, er sand.

- Forlydender fra CNN om at jeg vil arbejde på "The Apprentice" under min præsidentperiode, bare på deltid, er latterlige og usande. FALSKE NYHEDER, skrev Trump i et tweet.