Udland

Rusland begynder at trække styrker hjem fra Syrien

De første, der vender hjem til Rusland, er flådefartøjer og et hangarskib, siger generalstabschef.

Flere russiske nyhedsbureauer citerer Ruslands militære generalstab for at oplyse, at den er ved at trække en del af sine militære styrker tilbage fra Syrien.

- I overensstemmelse med beslutningen fra den øverstkommanderende i Den Russiske Føderations væbnede styrker, Vladimir Putin, så er det russiske forsvarsministerium begyndt at reducere de udsendte væbnede styrker, siger lederen for generalstaben, Valerij Gerasimov, til nyhedsbureauet Tass.

De første til at vende tilbage er de russiske flådestyrker, heriblandt hangarskibet Kusnetsov, der har opereret ud for Syriens kyst, oplyser han.

Putin sagde i sidste måned, at Rusland er gået med til at reducere sine militære tilstedeværelse i Syrien i forbindelse med en våbenhvileaftale, der er indgået med syriske oppositionsgrupper og den syriske regering.