Udland

Osama Bin Ladens søn følger i sin fars fodspor: Optaget på terrorist-liste

Hamza Bin Laden, søn af tidligere Al Qaeda-leder Osama Bin Laden, er blevet opført på USA's terrorliste.

Osama Bin Laden stod som Al-Qaeda-leder bag det blodigste terrorangreb i nyere tid, da to kaprede fly fløj ind i World Trade Center i New York og dræbte over 2700 mennesker.

Han blev siden dræbt af amerikanske specialstyrker, som pågreb ham i Pakistan, men nu er hans yngste søn, Hamza Bin Laden, også kommet i myndighedernes søgelys.

Torsdag har det amerikanske udenrigsministerium tilføjet ham på deres liste over globale terrorister.

I en pressemeddelelse skriver det amerikanske udenrigsministerium, at optagelsen på listen betyder, at det er ulovligt for amerikanske borgere at have noget at gøre med ham, og alle værdier, som han måtte have i USA, bliver fastfrosset.

- Det er et kraftfuldt værktøj, at USA indfører sanktioner mod terrorister. Med handlingen viser USA offentligheden og det internationale samfund, at Hamza bin Laden er aktivt engageret i terrorisme, skriver udenrigsministeriets talspersoner.  

Har været trofast Al-Qaeda medlem længe

Efter Osama Bin Laden blev fundet i et skjul i Pakistan af amerikanske specialstyrker i 2011, har det været kendt, at sønnen Hamza havde forbindelse til terrororganisationen.

Den unge Bin Laden havde skrevet breve til sin far i 2009, hvor han bad om at blive trænet hos den kendte terrorist. Hamza, som er den yngste af Osama Bin Ladens sønner, havde da ikke set sin far i over otte år.    

Senest har Hamza Bin Laden, som er i midt-tyverne, gjort sig bemærket, da han sværgede hævn over USA og vesten i juli 2016.

- Vi vil fortsætte med at ramme jer i jeres lande og i udlandet, som svar på jeres undertrykkelse af Det Palæstinensiske Selvstyre, Afghanistan, Syrien, Irak, Yemen, Somalia og resten af de muslimske lande, der ikke overlevede undertrykkelsen, sagde Hamza i en videooptagelse.