Udland

Husk dette tip på skiferien - for denne dreng var det nær gået galt

For anden gang på to uger hang et barn fast i en skilift ved det samme skisportssted i USA. Det kunne være undgået, hvis de havde fulgt vigtigt råd.

Tusindvis af danskere tager i disse måneder på skiferie rundt om i Europa. Og er du ikke erfaren skiturist er det vigtigt sætte sig godt ind i, hvordan du skal gebærde dig på skisportsstederne for at undgå at komme galt afsted. 

Det havde en amerikansk dreng tilsyneladende ikke gjort, da han tidligere på ugen besøgte skiresortet Sundance Mountain nær Salt Lake City i USA. Her udspillede der sig mandag et mindre drama ved skistedet stolelift.

Til chok for de tilstedeværende hang en dreng pludselig og dinglede fra en snor ved resortets skilift.

Liftoperatørerne fik hurtigt bragt liften til standsning og hastede til stedet, hvor drengen hang i flere meters højde.

Ikke langt derfra stod Clint Ashmead sammen med sine børn og optog hele situationen på video.

- Vi så allesammen på hinanden. Vi kunne ikke tro, at det skete lige foran os, fortæller Clint Ashmead til FOX 29.

Frygtede han blev kvalt

Liftoperatørerne hentede en madras og lagde den på sneen under den dinglende dreng. Herefter hentede de en lang stige, som blev sat op mod liften. Det viste sig, at det var en strop fra drengens rygsæk, der havde sat sig fast, da han havde forsøgt at forlade liften.

- Vi var alle sammen meget bekymrede. Ikke bare for at han ville falde, men også for at rygsækken måske kunne kvæle ham, husker Clint Ashmead.

Heldigvis kom en af operatørerne hurtigt op på liften, hvorfra han var i stand til at hive den uheldige dreng tilbage i sikkerhed. Ifølge Clint Ashmead havde drengen på dette tidspunkt hængt fra liften i omkring seks minutter.

- Da vi så ham blive løftet tilbage op på sædet, var vi alle sammen bare lykkelige. Jeg var forbløffet over, at han var i stand til at hænge så længe, som han gjorde, siger han.

Drop rygsækken på liften

Utroligt nok var det anden gang på bare tre uger, at et barn har siddet fast i en af lifterne ved Sundance Mountain-resortet.

Over for FOX 13 udtaler repræsentanter fra skistedet, at de altid på det kraftigste anbefaler alle gæster ikke at bære rygsæk på liften. Gæster, der alligevel gør det, bliver angiveligt bedt om at bære den foran dem, netop så den ikke sætter sig fast.

Erfarne skiløbere vil sikkert også nikke genkendende til, at man skal smide rygsækken før man tager plads i liften. Blandt andet har skiekspert Thomas Uhrskov over for TV 2 tidligere forklaret vigtigheden ved ikke at bære rygsæk:

Det sker med jævne mellemrum, at skiturister kommer galt af sted på skilifter rundt om i verden. Helt galt gik det i sidste uge, hvor en 40-årig kvinde døde efter et fald fra en skilift ved et resort i delstaten Colorado, mens hendes to døtre kom alvorligt til skade.

Den uheldige dreng fra Sundance Mountain slap dog heldigvis med skrækken.