Udland

Næsehorns-Bambi ser sne for første gang

Det var som Bambi på isen, da en lille næsehornsunge i Blank Park Zoo i Iowa, USA, stiftede bekendtskab med sne for første gang.

Det lille næsehorn, der er knapt tre måneder gammelt, nærmer sig først forsigtigt sneen sammen med sin mor. Siden bliver næsehornsungen mere modig og begynder at rulle sig i sneen og forsøger at holde balancen. 

Se selv den pansrede Bambi i videoen øverst i artiklen.

Det lille sorte næsehorn blev født d. 11. oktober. Hun vejede 36 kilo ved fødslen og var 53 cm høj og knap 90 cm lang. Næsehornet har endnu ikke fået et navn.

Kritisk truet dyr

Ifølge WWF Verdensnaturfonden er det sorte næsehorn et kritisk truet dyr. For bare 150 år siden vrimlede det med næsehorn - både det hvide og det sorte næsehorn, som begge er truede i dag. Formodentlig var der dengang over en million dyr fordelt over det meste af Afrika. I dag ser det da noget anderledes ud. Ifølge Verdensnaturfonden findes der i dag omkring 5000 sorte næsehorn og omkring 20.000 hvide næsehorn tilbage i Afrika, som er deres naturlige habitat.

- Næsehornsbestanden er faldet på grund af to ting. For det første er næsehornene et populært mål for krybskytter, fordi deres horn kan sælges dyrt til Kina, hvor man laver naturmedicin af dem. For det andet er næsehornenes leveområder på savannen blevet mindre med tiden, siger Bo Normander, som er programleder for skov og biodiversitet i WWF Verdensnaturfonden.

Bestand i fremgang

Men faktisk går det den rigtige vej for både det sorte og det hvide næsehorn.

- Bestanden er stille og roligt på vej op igen. Det er blandt andet, fordi næsehornene nu primært lever i dyreparker og reservater, hvor de bliver bevogtet af vagter. Og så er der også et stigende internationalt pres for, at man skal beskytte næsehornene, siger Bo Normander.